Midibüs kayarak yan yattı: 31 yaralı

İSPİR İlçesi'nden Erzurum'a yolcu taşıyan midibüs, yağmurdan kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp yan yattı.

Midibüs kayarak yan yattı: 31 yaralı
06 Mayıs 2016 Cuma 19:29 tarihinde eklendi, 1.705 kez okundu.
İSPİR İlçesi'nden Erzurum'a yolcu taşıyan midibüs, yağmurdan kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp yan yattı. Kazada, 31 kişi yaralandı. Kaza sonrası kendi imkanları ile midibüsten çıkan yaralılar yere uzanarak yardım gelmesini bekledi.
 
Trafik kazası bugün saat 16.30 sıralarında Erzurum'un Pazaryolu İlçesi'ne bağlı Ağzı Açık Geçidi mevkisinnde meydana geldi. İspir'den Erzurum'a yolcu taşıyan Hasan Aslan yönetimindeki 25 SF 195 plakalı midibüs, geçitten inerken yağmur nedeniyle kaydı. Sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yoldan çıkan midibüs, yan yattı. Çoğu hafta sonu tatili için Erzurum'a gelen üniversite öğrencisi olan yolcular kırılan camlardan dışarı çıkarak yerlere uzanıp yardımın gelmesini bekledi. Kazaya ilk olarak jandarma timleri müdahale etti. Olay yerine Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden bir ekip gönderildi. Midibüs içerisinde ayağı sıkışan bir yolcu ise kepçenin yardımı ile kurtarıldı.
 
Kazada yaralanan 2'si ağır olmak üzere toplam 31 yolcu, İspir ve Erzurum'daki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların çoğu ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.