Midyat şehitleri törenle uğurlandı

Mardin'in Midyat İlçesi'de PKK'lı teröristlerin Anıtlı Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan karakol komutan yardımcısı Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ile geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru, Mardin'de düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Midyat şehitleri törenle uğurlandı
26 Mayıs 2016 Perşembe 12:35 tarihinde eklendi.
Midyat'ın Anıtlı Köyü'nde bulunan Anıtlı Jandarma Karakolu'na dün gece PKK'lılar bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan karakol komutan yardımcısı Astsubay Üstçavuş Salih Yıldırım ile geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru için bugün Mardin 70'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlerin naaşı başına silah arkadaşları adına konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini kaydederek, bölücü örgütünün, huzur ve güven ortamını bozmak ve halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla çukur kazıp, güvenlik güçlerine sinsice saldırmaya devam ettiğini söyledi.Yarbay Kubilay Karadeniz, güvenlik güçlerinin artan azimle görevlerini yapmaya devam edeceğini belirterek, "Teröristlerin masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi artan azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
Tören alanında bulunan şehit yakınları tören boyunca gözyaşları tutamayarak Kürtçe ağıtlar yakarken, Mardin Valisi Koçak ile Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz, şehit yakınlarının acısını paylaşarak kendilerini teselli etmeye çalıştı.
 
Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un yaptığı duanın ardından şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlardan alınan helalliğin ardından şehit Şehit Astsubay Salih Yıldırım'ın cenazesi memleketi Tokat'a, şehit korucuların cenazeleri ise köylerinde toprağa verilmek üzere Midyat'a gönderildi.