Midyat’ta 5 farklı kaza: 8 yaralı

Mardin’in Midyat ilçesinde 5 farklı bölgede meydana gelen trafik kazalarında 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

15 Ekim 2013 Salı 21:18 tarihinde eklendi.

Trafik kazalarından 4’ü motosiklet kazaları olurken, diğer trafik kazasında ise iki araç kafa kafaya çarpıştı.

Kurban Bayramı’nın birinci gününde Midyat’ın farklı noktalarında birçok trafik kazası meydana geldi. Trafik kazalarının ilki Midyat-Dargeçit kara yolu 20. kilometresinde oldu.

01 CON 29 plakalı Osman Aktürk yönetimindeki araç şarampole yuvarlandı. Direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaşanan kazada, sürücü ile birlikte Resul Aktürk (27) ile Azra Aktürk (11) yaralandı. Yaralılar Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

İkinci trafik kazası Midyat-Nusaybin 3. kilometresinde oldu. Nusaybin istikametinden gelen 47 LD 133 plakalı araç ile plakası olmayan Yusuf Kaplan (23) yönetimindeki motosiklet çarpıştı. Aracın sol kapısına çarpan motosiklet şarampole yuvarlandı. Motosiklet sürücüsü ve beraberinde olan İdris Demir(25) yaralandı.

112 ambulansıyla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan ağır olan Yusuf Kaplan Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Üçüncü kaza plakası ve sürücü belirlenemeyen motosikletin Çavuşlu beldesi girişinde, Mahmut Araz (23) isimli vatandaşa çarpması sonucu yaşandı. Kazada yaralı vatandaş görgü tanıklarının yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsünün olay yerinden kaçtığı belirtildi.

İki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu yaşana dördüncü trafik kazsında ise sürücüsü öğrenilemeyen 47 LG 917 plakalı araç ile İsa Arslan idaresindeki 27 V 6217 plakalı araç çarpıştı. Cumhuriyet Bulvarı'nda meydana gelen kazada vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Arslan’a 112 ekipleri ve doktorlar müdahalede bulundu. Yaralı yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

İlçede yaşanan beşinci kazada, Midyat’tan Turgalı köyüne bayram ziyaretine gitmekte olan ve plakası öğrenilemeyen Emin Badur yönetimindeki motosiklet köy yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve beraberinde bulunan Müslüm Badur (21) yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı. Meydana gelen kazalarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.


CİHAN