Midyat’ta Adeviyye nöbeti sona erdi

Mardin’in Midyat ilçesinde sivil toplum kuruluşları (STK) ile müftülük tarafından, Mısır ve Suriye’ye destek için adlandırdıkları ‘Adeviyye Nöbeti’ sona erdi.

Midyatta Adeviyye nöbeti sona erdi
26 Ağustos 2013 Pazartesi 11:01 tarihinde eklendi.

Programda, Suriye'den kaçan bir mültecinin Başbakan Erdoğan'ın 'Gözyaşları' ile ilgili konuşması duygulu anlar yaşattı.

Suriye ve Mısır'daki katliama dikkat çekmek için Cevat Paşa Camii avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, 'Midyat Adeviyye Meydanı' adını verdikleri bahçede 3 gün nöbet tuttu. Kur’an okunmasıyla başlayan programda vatandaşlar tarafından ‘İhvan’a selam direnişe devam’, ‘Sen özgürsün kardeşim’,’ Adeviyye şehitleri yolunuz yolumuzdur’, yazılı pankartlar asılarak sloganlar atıldı. Sık sık tekbir sloganlarının atıldığı meydanda Mısır ve Suriye'de hayatını kaybedenler için dualar edildi. Üzerinde 'Rabia' işareti bulunan tişörtler giyen gruptakiler, zaman zaman elleriyle 'Rabia' işareti yaptı. Meydanda kurulan sinevizyondan Mısır ve Suriye’nin değişik yerlerinde çekilmiş protesto ve katliam görüntüleri izletildi.

Programda STK’lar adına konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Abdulkadir Altay, Müslümanlarda büyük bir diriliş olduğunu belirtirken, birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Programda Suriye’de devam eden iç savaştan 7 çocuğuyla birlikte kaçan Hasan Ebu Ali, duygulu bir konuşma yaptı. Arapça yaptığı konuşmayı Eğitim-Bir Sen Temsilcisi Başkanı Abdulkadir Altay tercüme etti. Ebu Ali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken; “Senin akıttığın gözyaşları boşa gitmeyecektir. Onun her damlası Suriyeli ve Mısırlı’nın derdine derman olacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Gaziantep’ten gelen Molla Muhammed Özkılıç'ın, Mısır ve Suriye ile ilgili yaptığı konuşmadan sonra ‘Adeviyye Nöbeti’ sona erdi.


CİHAN