Midyat'ta barış süreci kutlandı

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan'ın mesajının okunmasından sonra başlayan yeni süreç, Mardin'in Midyat İlçesi'nde havai fişeklerle kutlandı.

Midyatta barış süreci kutlandı
22 Mart 2013 Cuma 20:54 tarihinde eklendi.

 

 
Tarihi Midyat İlçesi'nin otantik sokakları Midyat Belediye Başkanlığı'nın organize ettiği havai fişek gösterileriyle bir anda coşkulu karnaval havasına bürüdü.

Akçayaka Mahallesi'nde bulunan Devlet Konukevi ile Ulu Cami Mahallesi'ndeki Belediye Kültür Evi'nde akşam saatlerinde yaklaşık 20 dakika süren havai fişek gösterisi yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Yardımcıları Mehmet Tevfik Baysal ve Metin Kutlu ile birim müdürleri, belediye personeli ve vatandaşların katılımıyla Estel Köşk Meydanı'nda gerçekleştirilen havai fişek gösterisinde gökyüzü rengarenk oldu.

6 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı'nın asılı olduğu Belediye Kültür Evi'nin üzerindeki havai fişek gösterisini izlemeye gelen bazı vatandaşların o anları cep telefonlarına kaydettikleri görüldü.

BARIŞIN OLDUĞU YERDE AŞK VE SEVGİ VARDIR
 
Diyarbakır'da kutlanan Nevruz'da verilen barış mesajlarını çok önemsediğini belirten Başkan Nasıroğlu, gösterinin ardından tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Türkiye'de olduğu gibi Midyat'ta da büyük bir heyecan yaşadık.

Türkiye'de en çok istenen şey işsizlikten, yoksulluktan daha ziyade barıştır. Barışın olduğu yerde her şey olur. Yatırım olur, aşk olur, sevgi ve saygı olur. Bu nedenle barış her şeyin temelidir. İnşallah bu barıştan geri dönülmez ve bütün halklar mutlu olur. İnşallah bundan sonra Güneydoğu'ya, Türkiye'ye barış gelir. Bu barış ortamında insanlar mutlu olur. Türk halkı Güneydoğu'yu, Doğu'yu tanımıyor. İnşallah barış vesilesiyle buralara gelip gezerler ve buradaki medeniyeti, buradaki geçmiş tarihi canlı canlı yaşarlar" dedi.
 
GÜNEYDOĞU'NUN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK
 
Güneydoğu'nun kaderinin barış ortamının sağlanmasının ardından değişeceğini, belirten Başkan Nasıroğlu, "Burası bizim topraklarımız. Misak'ı Milli sınırları içerisinde yaşayan herkes eşit şartlarda ve eşit koşullarda yaşamasını istiyoruz. Bu saatten sonra artık her şey pratikte belli olacak. Eğer pratikte de gerekli adımlar atılırsa iş kolaylaşır. Hükümetin ve devletin de eli güçlenir.

Sonuçta her iyi niyete karşılık, bir iyi niyet doğar. 21 Mart'ın Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Güneydoğu'nun kaderi bu barış ortamında değişecektir. Bütün yatırımlar buraya gelecektir. İnsanlar özgürce düşünecek, özgürce gezecek. Özgürlüğün ve demokrasinin olduğu yerde her şey olur. Bu düşüncelerle Türkler'in, Kürtler'in ve tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyorum" diye konuştu.

DHA