Midyat’ta kültür şenliği büyük ilgi gördü

Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen ‘Anadolu ve Mezopotamya Kardeşler Kültür Şenliği’nde Irak ve Midyat arasında kardeşlik köprüleri kuruldu. Irak’tan gelen öğrenciler sundukları gösterilerle vatandaşların gönlünü fethetti.

Midyatta kültür şenliği büyük ilgi gördü
13 Mart 2013 Çarşamba 12:20 tarihinde eklendi.

 

Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şenliğe Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Hasankeyf Kaymakamı Halit Mengi, 22. Dönem Milletvekili Nihat Eri, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Erdem Koleji öğrencisi Yağmur Gurgiç’in İstiklal Marşı’nı okumasıyla başlayan programı İbrahim Candan sundu.
 
Öğrencilerin seslendirdiği Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılarla katılımcılar adeta mest oldu. Yaklaşık 3 bin kişi katıldığı programda Süleymaniye, Kerkük, Duhok, Erbil ve Kerkük gibi şehirlerden gelen öğrenciler vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.
 
Programda konuşma yapan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "İstiklal Marşı’nın kardeşliği altında doğusuyla batısıyla burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. Biz Anadolu’da kardeşliği sınırların ötesine geçirmek için devlet olarak olağan üstü gayret sarf ediyoruz. Bu gayretimize destek veren sivil toplum örgütleri, değerli gönül adamları, bu kardeşliğimizi bırakın Anadolu’nun, Ortadoğu’nun en ücra köşelerine kadar götürmüşler biz bugün bunu gördük. Biz aslında Irak ile Suriye ile doğuyla, batıyla aramızdaki sınırı sorun etmiyoruz. Biz Muhammed kardeşliğinde buluşuyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Kültür şenliğinin organizasyonunu üstlenen Midyat Sanayici ve İş Adamaları Derneği (MİSADER) Başkanı Yusuf Yenigün ise sevgi çiçeklerinin yaşattığı anlardan dolayı emek gösteren herkesi kutladığını belirtti.
 
Yaklaşık 2 saat süren program, 'Yeni Bir Dünya' şarkısının seslendirilmesiyle son buldu.

CİHAN