Migros yine satılyıor

BC Partners Yönetici Ortağı Nikos Stathopoulos, “Bir yatırım fonu olarak Migros’u tabii ki eninde sonunda satacağız, ama bu yıl satış beklemeyin” dedi.

Migros yine satılyıor
06 Haziran 2012 Çarşamba 11:53 tarihinde eklendi, 1.191 kez okundu.

 

İstanbul’daki Davos Ekonomik Forumu’na katılan Stathopoulos, yatırım fonu olarak ortalama 6-7 yılda çıkış yaptıklarını hatırlatarak, Migros için de yavaş yavaş çıkış stratejilerine bakmaya başladıklarını kaydetti.

Stathopoulos, “Daha şimdiden Migros’a talipler çıkıyor, bu yıl satış haberi bekleyelim mi?” sorusuna ise satışın bu yıl olmasının çok uzak bir ihtimal olduğu, önümüzdeki yıl ise satış olabileceği yanıtını verdi. Stathopoulos, 2 ay önce 9 milyar dolarlık büyüklüğü olan yeni bir fon kurduklarını vurgulayarak, Türkiye’de yeni yatırım olanaklarını araştırdıklarını söyledi. Yeni bir yatırım için Migros’un satışını bekleyip beklemeyecekleri sorusuna ise Stathopoulos, “Hayır, fonumuz büyük. Yeni yatırım haberi her an gelebilir” dedi. Stathopoulos, yeni yatırım alanı olarak ‘korunaklı’ alanları, yani volatilite yaşanmayan alanları tercih edeceklerini dile getirirken, bu alanlara örnek olarak ise gıda ve sağlık sektörlerini gösterdi. Stathopoulos, Türkiye’nin yatırımcılar için büyük potansiyel taşıdığının farkında olduklarını, bu nedenle bu pazarı yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi. Nikos Stathopoulos

Habertürk