Mike Tyson ile ''hayat bilgisi''

Eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, tecavüzden mahkum olması nedeniyle vizesini iptal eden Yeni Zelanda'nın ''adil dövüşmediğini'' söyledi.

Mike Tyson ile hayat bilgisi
07 Ekim 2012 Pazar 13:17 tarihinde eklendi, 2.180 kez okundu.

 

ABD'li eski ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, gelecek ay gitmeyi planladığı Avustralya ve Yeni Zelanda'daki yardım etkinliği için, Yeni Zelanda'dan aldığı vizenin iptal olmasından sonra Londra'da katıldığı bir tanıtımda konuştu. Tyson, hayatta talihsiz durumlarla karşılaşılabileceğini, hayatın belirsizliklerde dolu olduğunu ve herkesin bunu böyle kabul etmesi gerektiğini dile getirdi. 
     
Tyson, insanların kendisini görmek istediğini belirterek, ''Adil bir idare, adil bir dövüş olsaydı orada olacaktım ama üst güçler tarafından reddedildim'' dedi. 
     
Hayatındaki olumsuz deneyimlerin karakterinin şekillenmesini sağladığını ifade eden Tyson, ''Hapse girmem, dövüşlerim, Evander Holyfield'ın kulağını ısırmam... Başıma gelmesini istemediğim şeyler olmasa, acınası bir hayatım olurdu'' diye konuştu. 
     
Yeni Zelanda Başbakanı John Key, Tyson'a vize verilmesinin, mahkumiyet kararının yaklaşık 20 yıl önce olması ve ziyaretin sadece bir gün sürecek olmasından dolayı verilen nadir bir karar olduğunu dile getirmişti. Key, Tyson ile kişisel bir sorunu olmasa da tecavüz ve kadına şiddete karşı olduğunu kaydetmişti. 
     
46 yaşındaki Tyson, Sidney'deki bir ajans tarafından Kasım ayında Auckland'da düzenlenecek ''Şampiyonlar Günü'' isimli hayır etkinliğine konuşmacı olarak katılacaktı. Tyson, Avustralya ve Yeni Zelanda ziyaretiyle ilgili olarak yüzündeki dövmesine ilham kaynağı olan Maori Yerlileri ile tanışmak için sabırsızlandığını ifade etmişti. 
     
Eski boksör, 1991'in Temmuz ayında ABD'nin İndianapolis kentindeki bir otel odasında, Rhode Island Siyahi Güzellik Yarışması'nın birincisi 18 yaşındaki Desiree Washington'a tecavüz etmekten 6 yıl hapis cezası almıştı. 3 yıl hapis yatan Tyson, kefaletle serbest bırakılmıştı.