Milano sandık başında

İTALYA’nın Milano kentinde Türkiye’deki genel seçimler için binlerce kişi oy kullanmak üzere sandık başına koştu.

Milano sandık başında
30 Mayıs 2015 Cumartesi 21:44 tarihinde eklendi.
Türkiye’de 7 Haziran günü yapılacak genel seçimler öncesinde dış temsilciliklerde oy kullanma işlemine başlandı. İtalya’nın Milano kentinde de dört sandıkta oy kullanımına başlandı.  Oy kullanmak isteyen binlerce kişi kuzey İtalya’nın çeşitli bölgelerinden başkonsolosluk binasına akın etti. 
 
Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, seçim sürecinin tam bir uyum  çerçevesinde devam ettiğini ve halkın katılımının önceki seçimlere oranla daha yüksek olduğunu dile getirerek, “Kuzey İtalya’da bizim görev bölgemize bağlı seçmen sayımız 10 bin 600 civarında. Dün 900’ü aşkın seçmenimiz oy kullandı. Bugün de şu an itibariyle 700’ü aşmış durumdayız. Akşama kadar da herhalde bine ulaşır ve geçeriz diye tahmin ediyorum. Yarın da olacak tabi seçimler ve sandıklarımız açık olacak. Dolayısıyla iyi bir rakamla seçim sandıklarını kapatmış olacağız bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimleriyle kıyasladığımız  zaman. Vatandaşımızın ilgisi büyük” diye konuştu. 
 
Sekizkök, özellikle Milano’dan yoğun katılımın olduğunu dile getirerek, “Çevre illerimizdeki seçmenlerimizden de özellikle Cumartesi ve Pazar katılım bekleniyordu. Nitekim öyle oldu. Derneklerimiz ve sivil inisiyatif tarafından otobüsler ayarlanmış. Memnuniyetle karşıladık. Diğer memnuniyetle karşıladığımız husus ise siyasi partilerimizin Milano’daki seçim sandıklarına gösterdikleri ilgi ve alaka. En fazla oyu alan üç siyasi parti, Ak Parti, MHP ve CHP’nin bütün sandıklarda ve saklama komisyonlarında üyeleri var. Ayrıca HDP dört sandığımızda da müşahit gözlemci bulunduruyor hem de itiraza yetkili iki kişiyi tespit etmiş durumda. Dolayısıyla onların da desteğiyle, seçim sürecini son derece uyumlu bir şekilde devam ettiriyoruz Milano’da” dedi.  
 
Oy kullanmaya gelen vatandaşlardan Levent Çakır, “Ankara’dan geliyorum. Son dört yıldır Milano’da yaşıyorum. Oy kullanmak için geldik bugün. Artık insanlarımızda, genel kitlemizde oy kullanma bilinci burada da oluştu. Burada 10-20 yıldır yaşıyorlar ama daha önce hiç oy kullanmadıkları için bunun devam ettiğini sanıyorlardı. Bu seçimle birlikte bunun kırıldığını söyleyebiliriz yavaş yavaş” derken, Şayese  Korkmaz, “İlk defa oy kullanıyorum ve çok mutluyum ilk defa kendi ülkem adına faydalı olacağıma. Daha güzel bir yerlere ulaşır İnşallah. Artık bir değişim gerekiyor ülkemiz için de” diyerek duygularını dile getirdi.