Milas'ın zeytinyağına üstün lezzet ödülü

Milaslı zeytin yağı üreticisi Osman Menteşe, ilçede ürettiği zeytin yağıyla Belçika'da katıldığı uluslararası yarışmada altın madalya alarak ''Üstün Lezzet Ödülü'' almaya hak kazandı.

Milasın zeytinyağına üstün lezzet ödülü
27 Haziran 2012 Çarşamba 13:07 tarihinde eklendi, 2.019 kez okundu.

 

Milas'a bağlı Ağaçlıhöyük köyünde çiftçilikle uğraşan Osman Menteşe, kendi butik tesislerinde ürettiği Menteşe Som Zeytinyağı ile Belçika merkezli Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü'nde (ITQ-International Taste&Quality Institute) yarışmaya katıldı. ITQ tarafından yapılan değerlendirmede Menteşe'nin ürettiği zeytinyağı, altın madalyaya layık görülerek, ''Üstün Lezzet Ödülü'nün sahibi oldu. Menteşe, ödülünü 31 Mayıs'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan törenle aldı. 
     
Elde ettiği başarının ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı makamında ziyaret eden Menteşe, başarı belgesinin bir kopyasını Tokat'a hediye etti. Amacının Milas'ta üretilen zeytinyağının da üstün kaliteli olduğunu uluslararası düzeyde belgeleyerek, Milas'taki üreticilere örnek olmak olduğunu vurgulayan Osman Menteşe, şöyle konuştu: 
   
 ''Milas'ın yağının usulüne uygun üretildiğinde üstün kaliteli yağ olduğunu anlatabilmek ve gösterebilmek için tüm üreticilerin çaba sarf etmesi lazım. Bunun ötesinde üretilen üstün yağların birlik haline gelip coğrafi tescil belgesi alması gerekli. Milas'ın adını bu şekilde kanıtlamak ve göstermek benim için önemli.'' 
     
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise Osman Menteşe'nin daha önce de başka bir uluslararası yarışmada zeytinyağı ile gümüş madalya aldığını hatırlattı. 
     
Tokat, şunları söyledi: 
   
 ''Sayın Osman Menteşe bu kez altın madalya getirdi. Menteşe çiftçilik kimliğinin yanında bunu bilimsel kriterlere oturtmaya çalışan ve yaptığı işi severek icra edip, ürünün en iyisini elde etme gayreti içinde bulunan örnek yurttaşımız. Biz onun bu çalışmalarından dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Elde edilen başarının bölgemiz ve kendisi açısından önemli bir tanıtım aracı olduğunu düşünüyoruz. Gayretlerinden dolayı kendisini ve arkadaşlarını yürekten kutluyorum.''