Milas'ta KKKA virüsü paniği

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 31 yaşındaki Özkan K.'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edildi.

Milasta KKKA virüsü paniği
04 Eylül 2015 Cuma 23:53 tarihinde eklendi.
MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 31 yaşındaki Özkan K.'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü tespit edildi. Teşhisin konulmasının ardından hastalığı taşıdığı tespit edilen Özkan K.'nin yakın akrabaları ve çalışma arkadaşlarından oluşan yaklaşık 65 kişiden kan örnekleri alındı.
 
Milas Belediyesi'nde çalışan Özkan K., bir hafta önce tatil için gittiği Antalya'dan Milas'a döndükten sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı, kusma, ateş gibi rahatsızlıklar nedeniyle 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne başvuran Özkan K., daha sonra Milas Özel İzan Sağlık Hastanesi'ne yönlendirildi. Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde kan örnekleri alınan Özkan K.'de KKKA virüsü tespit edildi. Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda olan Özkan K.'de,  KKKA virüsü tespit edildiğini öğrenen akrabaları ve çalışma arkadaşları bugün akşam saatlerinde kan tahlili yaptırmak üzere 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi ve Milas Özel İzan Sağlık Hastanesi'ne başvurdular.  7
 
5. Yıl Milas Devlet Hastanesi'ne 35, İzan Özel Sağlık Hastanesi'ne ise yaklaşık 30 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. Kurumlarda çalışan ve hastayla temasta bulunan sağlık personellerinden de kan örneklerinin alınarak tahlile gönderildi. Ayrıca Özkan K.'ye, ait olduğu öğrenilen Alone adlı köpeğinin de hastalığa karşı karantinaya alındığı belirtildi.