"Milletvekili seçilmeleri benim fikrimdi"

Oda TV davasında tutuklu sanık Yalçın Küçük, Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, Sinan Aygün, Mustafa Balbay ile Balyoz sanığı Engin Alan’ın milletvekili seçilmesinin kendi projesi olduğunu söyledi.

Milletvekili seçilmeleri benim fikrimdi
11 Eylül 2013 Çarşamba 18:49 tarihinde eklendi.

 Mahkemede ayrıca tutuksuz sanık Soner Yalçın’ın için uygulanan adli kontrol hükümleri kaldırıldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2’si tutuklu 13 sanıklı Oda TV davasında tutuklu sanıklar Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük ile bir kısım tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Mahkemede ilk olarak dinlenmesine karar verilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ifadesinin Ankara’da talimatla alınacağı açıklandı.

Mahkeme Başkanı Hikmet Şen, bu doğrultuda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazıldığını belirtti. Ancak sanıklardan Yalçın Küçük, Baykal’ın ifadesinin talimatla alınmasına karşı çıkıp duruşma salonuna getirilmesini istedi.

Baykal’ın diğer tanıklardan imtiyazı olmadığını ifade eden Küçük ile mahkeme heyeti arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından mahkeme ara kararla tutuksuz sanıklardan Soner Yalçın hakkında çıkarılan adli kontrol hükümleri uygulanması kararının geçici olarak kaldırıldığını dile getirdi.

Duruşmada ilk olarak sanık Yalçın Küçük’ün eski eşi İffet Temren Küçük tanık olarak dinlendi. Tutuksuz sanıklardan Coşkun Musluk ile Yalçın Küçük arasında örgütsel ilişki bulunduğu iddialarını reddeden İffet Küçük, “Coşkun yüksek lisans tezi için Yalçın ile bir araya gelip akademik mülakatlar yapardı. Bazen de Yalçın’ın bilgisayarı bozulduğunda yardımcı olurdu.” dedi.

Yalçın Küçük’ün çok sayıda isimle görüştüğünü anlatan bu buluşmaların örgütsel bağ olarak sunmanın yanlış olduğunu savunan İffet Küçük, “Mesela isim de vereyim. Başbakan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, Yalçın tutuklanmadan önce sık sık ziyaretine gelir uzun süre yanında kalırdı.” dedi.

Daha sonra Ergenekon sanığı CHP Milletvekili Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, tanık olarak dinlenmek için çağırıldı. Helvacı, iddianamedeki iddiaların aksine Yalçın Küçük ya da herhangi bir Oda Tv sanığından Haberal’a bir bilgi almadığını kaydetti. Bu sırada söz alan Yalçın Küçük, Balyoz ve Ergenekon sanıklarının milletvekili olarak seçilmesi fikrinin kendine ait olduğunu savundu.

Söz konusu fikri ortaya kendisinin attığını ileri süren Küçük, “Tutuklu sanıklardan milletvekili üretme fikri benden çıktı. Mehmet Haberal’ın, Sinan Aygün’ün, Mustafa Balbay’ın, Engin Alan’ın milletvekili seçilmesi fikrini akıllara ben düşürdüm.” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Haberal’ın avukatı tanık Dilek Helvacı, “Projenin Küçük’e ait olduğu yönünde bir bilgim yok. Kılıçdaroğlu’nun ıslak imzalı bir davet dilekçesi gönderdiğini biliyorum.” açıklamasını yaptı.


CİHAN