Milli dağcı ölümden döndü

Pakistan'ın en yüksek dağı olan Nanga Parbat'ta 10 kişinin öldüğü terör saldırısından, 41 yaşındaki Türk dağcı Tunç Fındık'ın son anda kurtulduğu bildirildi.

Milli dağcı ölümden döndü
23 Haziran 2013 Pazar 14:21 tarihinde eklendi.
Milli dağcı Tunç Fındık, 30 Nisan'da tırmandığı Himalaya Dağları'nın uzantısı sayılan Çin Halk Cumhuriyeti sınırları içindeki 8 bin 13 metre yüksekliğinde Shishapangma Dağı'ndan sonra ikinci 8 binlik zirve olan "Çıplak dağ" anlamına gelen Nanga Parbat'a tırmanmak için geçen 9 Haziran'da Pakistan'a gitti. Bu tırmanışla aynı yıl içinde 8 bin metrelik iki zirveye tırmanan ilk Türk dağcı olmayı hedefleyen Fındık, büyük bir tehlike atlattı. Fındık'ın tırmandığı, Pakistan'ın en yüksek, dünyanın ise en yüksek dokuzuncu zirvesi olan Nanga Parbat'daki terör saldırısında 10 kişinin öldürüldüğü haberi şok etkisi yaptı. Saldırıyı üstlenen olmazken, Fındık'ın şans eseri saldırıdan kurtulduğu ortaya çıktı. 
 
Milli dağcı Fındık'ın aklimitizasyon (vücudun basınca alıştırılması) için 6100 metrede bulunan ikinci kampa gittiği sırada terörist grubun birinci kampa saldırıp, aralarında Çinli, Rus ve Ukraynalılar'ın bulunduğu 10 kişiyi öldürdüğü öğrenildi. Saldırıyı El-Kaide ya da Taliban militanlarının yapmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Pakistanlı yetkililer henüz olayı üstlenen olmadığını açıkladı.Ankara'da bulunan eşi Nurcan Demirel Fındık ile uydu telefonundan konuşan milli dağcı Tunç Fındık, kendisinin ve kendisi ile aklimitizasyon tırmanışında olan İranlı dağcı Mehdi Etemad Far'ın sağlık durumlarının iyi olduğunu ve birinci kamptan ana kampa doğru tırmanışa devam edeceklerini, bölgede çok sayıda Pakistan askerinin bulunduğunu söylediği öğrenildi. Tunç Fındık'ın ana kampa vardıktan sonra tırmanışa son vererek Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. Dağcılık dilinde 14x8000 olarak adlandırılan, 8 bin metre yüksekliğindeki 14 dağa tırmanma anlamını taşıyan proje dahilinde bugüne kadar toplam 8 bin metreden yüksek 9 dağın zirvesine ulaşmayı başaran ilk ve tek Türk olan Tunç Fındık, 8 bin metrelik dağlar arasında en yüksek 7 tanesine çıkmayı başaran dünyadaki 44 dağcı arasında bulunuyor.