Milli dağcıya son görev

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, dalış yaptığı sırada, 'Sığ su bayılması' sonucu hayatını kaybeden milli dağcı Hulusi Emrah Özbay, memleketi İzmir'de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 19:36 tarihinde eklendi.
İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü mezunu olan Menderes ilçesinde okulda rehberlik yapan Yüksek Teknoloji Enstitüsünün dağcılık kulübünde çalışan Hulusi Emrah Özbay, iş için Datça'ya gitti.

Burada dağcılar için rota belirleyen Özbay, izinli gününde ise arkadaşları, Olivier Nicolet ve Övgün Yıldırım ile zıpkınla balık avlamak için Kızlanaltı mevkisine gitti. Gölmar ile Perili Köşk mevkileri arasında kalan sahilde dalış yapan Nicolet ve Yıldırım, Sudan çıktı.

Ancak Hulusi Emrah Özbay, çıkamadı. Bunun üzerine yardım istenen Sahil Güvenlik ekiplerinin aramaları sonrasında, Özbay'ın cesedi, yaklaşık 12 saat sonra Yolluca Adası'nın burun kısmında, 7 metre derinlikte kaya parçasının altında bulundu.
 
SIĞ SU BAYILMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
 
Otopsi sonrasında 20 metreye kadar dalış yapabilen Özbay'ın, sığ su bayılması sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Hulusi Emrah Özbay'ın cenazesi, daha sonra memleketi İzmir'e getirildi. Narlıdere'de Yeniköy Cami'nde, cenaze töreni düzenlendi.

Arkadaşları, anne Perihan Tamusta, üvey baba Remzi Tamusta ile kardeşlerini acılı günlerinde yalnız bırakmadı. Anne Perihan Tamusta, oğlunun tabutu öptü, başında gözyaşı döktü. İkindi vakti kılınan namazın ardından Hulusi Emrah Özbay'ın cenazesi, Aşağı Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA