Milli dalgıç Nihat Emre, sahipsizlikten dalgıçlığı bırakıyor

Muş’ta boğulan yaklaşık 55 kişinin cansız bedenini, 17 kişiyi de canlı sudan çıkaran milli dalgıç Nihat Emre, sahipsizlikten dolayı artık dalgıçlık yapmayacağını söyledi

Milli dalgıç Nihat Emre, sahipsizlikten dalgıçlığı bırakıyor
28 Ağustos 2014 Perşembe 12:35 tarihinde eklendi.

Dalgıçlıkta iki yıldız sahibi olan Nihat Emre’yi Muş halkı meydana gelen boğulma olaylarında yaptığı çalışmalardan tanıyor. Çok zor şartlarda geçimini sağladığını ve sürekli gönüllü olarak köylerde ve kırsal bölgelerde meydana gelen boğulmalara gittiğini belirten Emre, dalgıçlığı bırakacağını söyledi. 7 yaşından bu yana yüzmeyi profesyonel olarak sürdüren ve Antalya’da dalgıç eğitimi alarak Muş’ta yaşamaya devam eden Nihat Emre, kimsenin kendisine destek olmaması nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. 5 dakika boyunca tüpsüz olarak suya dalabilen Nihat Emre, şunları söyledi: "Profesyonel olarak dalgıçlık yaptım. Herkesin yardımına koştum. Yıllardan bu yana Muş’ta bir iş aradım. Bana onlarca defa söz verilmesine rağmen bir iş verilmedi. Ben de bu günden sonra dalgıçlığı bırakıyorum."

'YETKİLİLER DUYARSIZ KALDI'

Muş’taki birçok boğulma olayında cesetleri sudan çıkaran kişi olarak tanınan Emre, Muş Valiliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün kendisine bakmadığını dile getirdi. Yaşadığı sıkıntıları anlatan milli sporcu Nihat Emre, "Ben yıllardır Muş’ta boğulma vakalarına gidiyorum. Yaklaşık 55 kişinin cesedini buldum. 17 kişiyi ise canlı çıkarttım. Valilik ile gerekli kurumlar bana hiçbir destek vermiyor. Maddi yönden biraz sıkıntılarım var. Kimse bana sahip çıkmıyor ama bir boğulma vakasında beni suya sokuyorlar. Madem öyle, bundan sonra kimse kapımı çalmasın. En son boğulma vakasında da cenaze yakınları bana hakaret etti. Yaşadığım sıkıntıları kimse bilmiyor. Kimse bana sahip çıkmıyor." şeklinde konuştu.

Nihat Emre, 2009 yılında Antalya’da düzenlenen dalgıçlık kursunda birinci olmuştu. Emre, yine aynı tarihte dünya müsabakalarına katılmış ve dereceler almıştı. Buna benzer yüzme sporunda birçok başarılar elde eden Nihat Emre, milli sporcu unvanına sahip. Emre, şimdiye kadar başarılarından dolayı 15 plaket, 8 kupa ve yaklaşık 50 madalya almıştı. 


CİHAN