Milli Eğitim, AB’yi yarışmalarla öğretecek

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği'nin (AB) öğrenciler arasında daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla ülke genelinde AB temalı bilgi yarışmaları düzenleyecek. Yarışmalarla ilgili 21 ilde de bilgilendirme seminerleri yapılacak.

Milli Eğitim, AByi yarışmalarla öğretecek
12 Nisan 2015 Pazar 14:08 tarihinde eklendi.
Türkiye'de 21 ilde düzenlenecek AB temalı bilgi yarışmalarının organizasyonuna ilişkin bilgilendirme seminerlerinin, 13 Nisan 2015 tarihinde aynı anda başlatılacağı bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlükleri, okul yönetici ve öğretmenlerin katılacağı bu seminerlerde, yarışmaların aşama, konu, Avrupa Birliği ile ilgili temel kavramlar, yarışma şartları, öğrencilerden oluşturulacak takımların seçimi, elemeler, yarışmaların organizasyonu ve büyük ödül olarak bir AB ülkesine gerçekleştirilecek çalışma ziyareti ile ilgili ayrıntıların uzmanlar tarafından anlatılacağı da kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:
 
"Ayrıca tüm Türkiye çapında gerçekleştirilecek resim, slogan ve kısa öykü yarışmaları hakkında da bilgi verilecek. Bilgi yarışmaları, yalnızca AB Bilgi Merkezleri'nin bulunduğu 21 ildeki (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van) 10. sınıf öğrencilerini kapsarken, Türkiye çapında 81 ilde yapılacak resim yarışmasına 7'nci sınıf; slogan yarışmasına 8'inci sınıf; kısa öykü yarışmasına ise 9'uncu sınıf öğrencileri katılabilecek."
 
Milli Eğitim Bakanlığı, yarışmalarda tüm il birincilerini diz üstü bilgisayar, tüm il ikincilerini bisiklet ve tüm il üçüncülerini satranç takımları ile ödüllendirirken, ayrıca yarışmaların ulusal düzeyde birinci, ikinci ve üçüncüleri de bir AB ülkesine 5 günlük geziye katılmaya hak kazanacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Proje'nin hedefinin; toplumda Avrupa Birliği'nin değerleri, politikalar ve temel kavramlar konusunda farkındalık oluşturarak ortaöğretim öğrencilerinin, eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının AB konusundaki bilgilerini artırmak olduğu bildirildi. 2 yıl sürecek projenin toplam bütçesinin 3 milyon 256 bin euro olduğu ifade edilirken, projenin 2016 yılı sonunda tamamlanacağı da kaydedildi.