Milli Eğitim Bakanı 'Ahi Kaftanı' giydi

Eskişehir'de düzenlenen Ahilik Haftası'na katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ahi Kaftanı giydi.

Milli Eğitim Bakanı Ahi Kaftanı giydi
26 Eylül 2013 Perşembe 22:57 tarihinde eklendi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına bağlı esnaf ve sanatkarlar Ahilik yürüyüşü düzenledi.

Mehter takımı eşliğinde gerçekleşen yürüyüş Valilik Meydanında başlayarak Odunpazarı Hicri Sezer Parkı'nda sona erdi. Odunpazarı meydanında toplanan vatandaşlara Tepebaşı Belediyesi tarafından bulgur pilavı dağıtıldı.

Hicri Sezer Parkı yanındaki Odunpazarı Meydanında yapılan törenlere Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile çok sayıda esnaf, sanatkar ve vatandaş katıldı. Ahilik Haftası kutlama töreninin açılış konuşmasını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen yaptı.
 
SOKAK KEDİSİ BAKANIN OMUZUNA ÇIKTI
 
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı ve Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna'nın konuşmaları sırasında tören alanında gezen bir sokak kedisi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanına giderek kucağına çıktı. Bakan Avcı, uzun süre sokak kedisini sevdi.

Sevildiğini anlayan kedisi bir süre sonra bakan Nabi Avcı'nın omuzlarına kadar çıktı. Bakan Avcı, konuşma sırası kendisine geldiğinde sokak kedisini omuzundan indirdi. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Efendimiz buyuruyor ki; 'İşini severek, beğenerek yapanı Allah sever' hadisi şerif. İşini severek, beğenerek yapanı Allah sever.

Bu hadisi şerifin bir tezarrühü olarak yüzyıllar boyunca esnafımız, sanatkarımız doğruluk, dürüstlük ve sadakat üzerine mesleklerini icra etmişlerdir. Doğruluk, dürüstlük ve sadakat kime sadakat? Sanatına ve ustasına sadakat.

Esnaf ve sanatkarlarımızın tarihi ocağı ahiliği tarih boyunca yeniçeri ocağıyla da paylaştıkları ülkede, bir kere daha hatırlarsak: 'la fetah illa Ali, la Seyfe illa Zülfikar.' Yani Ali'den öte yiğit Zülfikar'dan öte kılıç yok gelen bir düsturla Anadolu'yu vatan kılmışlardır. Esnaf ve sanatkarlarımıza helal ve bol kazanç diliyorum" diye konuştu.
 
Bakan Avcı, törende yılın Ahi Babası seçilen ve 45 yıldır marangozculuk yapan Müslüm Çatalkaya'ya Ahi Kaftan'ı giydirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen tarafından da bakan Avcı'ya Ahilik Kaftan'ı giydirildi.

Kaftanı giyen Bakan Avcı, "Milli Eğitim Bakanının kaftanı giyecek nesi var diye sorarsanız? Mesleki ve Teknik Öğretimin Bakanı olarak bu kaftanı şerefle giyiyorum. Mesleki ve teknik eğitimin önündeki engelleri inşallah önümüzdeki yıllarda daha da kaldıracağımızın nişanesi olarak bu kaftanı giyindik" dedi.
 
Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Eskişehirli sanatçı Mithat Körler ve Kubat tarafından konser verildi. 

DHA