Milli Eğitim'e ilanlı kınama

Antalya'da yeni getirilen puanlama sistemiyle görevi sonlandırılan okul müdürlerinden Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karakaş için gazetelere emeklerinden dolayı teşekkür ilanı veren öğrenci velileri, İl Milli Eğitim ve Konyaaltı İlçe Milli Eğitim müdürlüklerini de kınadı.

Milli Eğitime ilanlı kınama
18 Eylül 2014 Perşembe 12:24 tarihinde eklendi.
Antalya'da toplam 1448 okulda 4 yıllık görev süresi dolan 407 okul müdüründen Eğitim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen'e üye 190'ının müdürlük görevine, 75 puan altında aldıkları gerekçesiyle son verildi. Okullarında büyük başarılara imza atan okul müdürlerinin sendika tercihleri nedeniyle ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri tarafından verilen düşük puanlarla, 75 puan altında kalmasına neden olan uygulamaya karşı tepkiler sürüyor. 
 
2014 yılında Antalya'nın en kaliteli okulu seçilen Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nin müdürü Eğitim İş Sendikası üyesi Mehmet Karakaş'a 37.5 puan verildi. Karakaş'ın ilçe ve şube müdürlerinin düşük puanıyla müdürlüğünün sona erdirilmesine karşı veliler ilginç bir tepki ortaya koydu. Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu'nca imza sahibi 255 veli adına gazetelere 'Teşekkür ve Kınama' ilanı verildi. 
 
TEŞEKKÜR
 
İlanda, "Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'ni kısa sürede en saygın eğitim kurumlarından biri haline getiren, çocuklarımıza kendilerini mutlu ve değerli hissettikleri bir okul ortamı hazırlayan, görevini aksatma alışkanlığı dışında işini hakkıyla yapan öğretmenlerimize ve biz velilere seçkin bir okulda bulunmanın zevkini ve gururunu tattıran, devlet okulunda özel okul ilgisi ve konforunun sunulabileceğini gösteren, henüz 6 aylık bir okulu üst sıralarda tercih edilir hale getiren, özveri ile çalışan öğretmenlerimizle birlikte üniversite yerleştirme oranlarında yüzde 90'ların üzerindeki muazzam bir başarının yollarını açan; okulumuzun adını TÜBİTAK yarışmalarında Türkiye dördüncüsü, kalite yarışmalarında Antalya birincisi, stratejik plan yarışmalarında yine Antalya birincisi olarak tescillenmesinde, her türlü sosyal, kültürel, sportif etkinliklerde okulumuzun saygınlığının artmasında en büyük pay sahibi olan ve vicdan sahibi her insanın içini acıtan haksız bir uygulamayla görevi sonlandırılan Okul Müdürümüz Mehmet Karakaş'a teşekkür ediyoruz" denildi. 
 
KINAMA
 
Aynı ilanın devamında ise "Değerler eğitiminden bahsederken böylesine haksız bir uygulamaya imza atarak çocuklarımızın hak, adalet, çalışkanlık gibi en önemli değerlerini temelden örseleyen Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini kınıyoruz" denildi.