Milli gelir arttı!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''2002 yılında 3 bin 500 dolarlar mertebesindeki milli gelirimiz, bu gün itibarıyla çok şükür 10 bin doların üzerine çıkmış durumda'' dedi.

Milli gelir arttı!
13 Mart 2011 Pazar 20:32 tarihinde eklendi.

 

Babacan, Kırklareli'de partisinin, bir düğün salonunda düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" konferansında yaptığı konuşmasında, 2002 yılından bu güne kadar 8 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de AK Parti'nin iktidarda olduğunu söyledi. 
    
Bu dönemin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı dönemlerinden birisi olarak kaydedileceğini ifade eden Babacan, şöyle devam etti: 
    
"2002 yılının Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi'ne şöyle bakacak olursak neredeyse 2 ayrı ülkeden bahsediyoruz. 2002 yılında 3 bin 500 dolarlar mertebesindeki milli gelirimiz bu gün itibarıyla çok şükür 10 bin doların üzerine çıkmış durumda. Üstelik bu son küresel finansal kriz Türkiye açısından baktığımızda dünyadaki en az etkilenen ülkelerden birisi olduğumuzu görüyoruz. Burada bizim zamanında bu krizden çok daha önce 2004 ve 2006 yıllarında yapmış olduğumuz reformların katkısı var. Ancak kriz başladıktan sona bu kriz dönemini yönetmeyle ilgili yaptıklarımızda yine çok önemli yeri var."