"Milli içkimiz biber gazı oldu"

Taksim Gezi Parkı’nın yıkılmasını protesto eden eylemcilere destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, polisin müdahalesi sırasında kullandığı biber gazından etkilendi. Toprak, "Milli içkimiz biber gazı oldu." dedi.

Milli içkimiz biber gazı oldu
31 Mayıs 2013 Cuma 15:11 tarihinde eklendi.

Erdoğan Toprak ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, göstericilere destek vermek amaçlı Taksim Meydanı'na geldi. Erdoğan Toprak ve Salıcı'nın basın açıklaması yaptığı sırada göstericilere atılan biber gazı Toprak ve Salıcı'ya da isabet etti. Dumanlar içerisinde kalan Toprak zor anlar yaşadı. Limon ve su ile kendine gelmeye çalışan Toprak'a Salıcı yardım etti.

Olayları değerlendiren Toprak, "Dünyanın her yerinde imar değişikliği yapılır. Fakat hiçbir yerde 'ben yaptım olacak' denmez. Bu dava İstanbul'un üzerinde bir davadır. Bu dava parti üzerinde davadır. Bu bizim davamızdır. Bu ülkenin tüm vatandaşların davasıdır. Taksim'in her noktasında çeşit çeşit gaz bombası var. Artık bu çile tak etti. Milli içkimiz gaz bombası oldu. Bu Başbakan'ın faşist iktidarı bir gün elbette bitecektir. Bunu bitireceğiz." diye konuştu.


CİHAN