Milli judocu kızı için ücretsiz ulaşım kartı istedi

ERZURUM Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun 15 günde bir düzenlediği 'Halk Günü' toplantısına 18 yaşındaki milli judocu kızı Şeymenur ile katılan 4 çocuk annesi Şahinder Soydan, kızının madalyalarını gösterip ücretsiz toplu ulaşım kartı istedi.

Milli judocu kızı için ücretsiz ulaşım kartı istedi
28 Ekim 2016 Cuma 11:43 tarihinde eklendi.
Eşinin çalışmadığını kendisinin çalışarak kızlarına baktığını ve evini geçindirdiğini söyleyen Şahinder Soydan, judoda birçok başarıya imza atan kızının kazandığını madalyaları gösterdi. Okuldan çıkıp antrenmanlara giden kızının maddi durumları iyi olmadığı için kent merkezinin dışındaki Dadaşköy Mahallesi'ndeki evlerine geç saatlerde yürüyerek geldiğini anlatan anne Soydan, "Başına birşey gelecek diye çok korkuyorum. Sizden isteğim milli sporcu olması nedeniyle daha önce verilen ancak iptal edilen ücretsiz kardelen kartının geri verilmesi. Yoksa içim hiç rahat etmiyor. Geldiği yol karanlık ve ıssız" dedi.
 
'YOL ÇOK KARANLIK'
 
Kent merkezindeki spor salonlarında antrenman yaptıktan sonra saat 20.00 sıralarında çıktığını ve yaklaşık 1 saat yürüyerek evine gittiğini ifade eden merkez Yakutiye Belediyesinin sporcusu Şeymenur Soydan şunları söyledi:
 
"Kız Meslek Lisesi son son sınıf öğrencisiyim. Okuldan çıkıp vakit kaybetmeden antrenmanlara gidiyorum. Spor salonundan saat 20.00 sıralarında çıkıyorum ve karanlık çökmüş oluyor. Gittiğim yolun bir bölümünde sokak lambaları olmadığı için karanlık oluyor ve benden başka yürüyen yok. Dün düşüp bacağımdan yaralandım. Ailem başıma bir şey gelir diye korktuğu için bu sporu yapmamı istemiyor. Ama ben judoya gönül vermişim. Sekiz yıldır bu sporu yapıyorum. Balkan üçüncülüğüm, Türkiye şampiyonluğum gibi birçok yurt içi ve dışında birçok başarım bulunmakta. Ben sadece yol ücretimin karşılanmasını istiyorum. Biz millilerin ücretsiz otobüs kartı vardı fakat iptal edildi." 
 
Vali Azizoğlu'nun yerine toplantıya başkanlık eden merkez Palandöken İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, milli sporcu için belediye ile görüşeceklerini söyledi.