Milli Savunma'ya şekerlemeci bürokrat

Milli Savunma Bakanı'nın Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki ilk sivil özel kalem müdürü Halim Gündoğdu, Sivas'ta şekerleme işiyle uğraşıyor

Milli Savunmaya şekerlemeci bürokrat
28 Haziran 2012 Perşembe 09:31 tarihinde eklendi.

 

Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında önemli değişikliklere gidilmiş, Bakan İsmet Yılmaz'a kendisine bağlı 9 sivil atama yetkisi tanınmıştı.
 
Bakan Yılmaz da bu kadrolardan bir kısmına atama yapmış ve daha önce askerlerin yürüttğü bu görevlerden Savunma Sanayii Müsteşarlığı özel kalem müdürlüğüne Halim Gündoğdu'yu getirmişti.
 
İlahiyat mezunu olan, modern çağ filozoflarının devlet felsefesi üzerine tez veren, daha önce de özel kalem müdürlüğü ve vekil danışmanlığı yapan Gündoğdu, Akşam gazetesinden Kemal Çağlayan'a konuştu.
 
Sivas'ta şekerleme işi yapan Gündoğdu, Bakan'ın yakından tanıdığı bir isim. Şekerleme şirketi sahibi olan Gündoğdu şunları söyledi:
 
Memleketimize hizmet açısından önemli bir görev. Onur duydum. Sivas ve Sivaslıyı çok iyi tanımam bu göreve gelmemde önemli bir etken.
 
Esnaflıkta bir düstur vardır, her zaman müşteri haklıdır. Ahilik ocağının en önemli kriteridir. Siz müşteriye potansiyel para gözüyle bakarsanız, bir gün o müşteriyi bulamazsınız. Esnaflıkta, müşteriyi velinimet olarak görmek gerekir. Zaman zaman istenmeyen olaylar olur ama esnafın o andaki görevi müşteriyi sakinleştirmektir. Memur kökenli değil esnaf kökenli olduğum için gelen ziyaretçilere bakış açım farklı olacaktır. Bizim için önemli olan ziyaretciyi Bakan Bey'le buluşturmak veya meramını Bakan Bey'e anlatmaktır. Tecrübemle başarılı olacağım.
 
Sivilleştirmenin ardından gözler üzerimizde. İsmimin açıklanmasının ardından yüzlerce telefon aldım. 'Sivil bir özel kalem müdürü olmak nasıl bir duygu' deniliyordu. Özel kalem müdürlüğü tecrübem var, ama ilk kez sivil bir özel kalem müdürlüğü çok önemli.

NTV