Milli takım sil baştan

2010 Dünya Kupası’nın ardından Euro 2012 finallerine de gidemeyişimiz TFF'yi radikal kararlar almaya yöneltti

Milli takım sil baştan
17 Kasım 2011 Perşembe 10:21 tarihinde eklendi.

 

İşte o değişiklikler: 1-İlk olarak Hiddink ile yollarını ayıran TFF, antrenöründen malzemecisine kadar diğer tüm personelin görevine son verecek.
 
2-Milli sporcuya yakışmayan hareketlerde bulunanlara ve davranışlarıyla tepki toplayanlara ay yıldızlı forma verilmeyecek. 3-Kadro gençleştirilecek. Başarıya doymuş isimler milli takıma alınmayacak. Yeni ekip maçlarını kaybetse bile, ısrar edilecek.
 
0-0 sonuçlanan Hırvatistan maçından sonra Zagreb’in Maksimir Stadı’nda bir toplantı yapan TFF Yönetimi, çok önceden planladığı kararları yürürlüğe koyma kararı aldı. Bu kararların hayata geçmesiyle birlikte Türk futbolunda yeni bir dönem başlamış oldu. İlk olarak teknik direktör Guus Hiddink ile yolları ayıran ve bunu resmiyete döken TFF, yerine getireceği Abdullah Avcı ile birlikte köklü reformlara imza atacak...
 
Tüm personel değişecek
 
1-A Milli Futbol Takımı’nda görev yapan tüm personel değişecek. Malzemecisinden antrenörüne, doktorundan fizyoterapistine, hatta idari işlere bakan görevlilere kadar hemen herkesin sözleşmeleri feshedilecek. Görevlerine son verilecek personelin yerine, TFF Yönetim Kurulu’nun ve milli takımın yeni teknik direktörünün belirlediği isimler getirilecek.
 
Davranış kriterleri getiriliyor
 
2-A Milli Takım futbolcularına davranış kriterleri getirilecek ve herkesin bunlara harfiyen uyması istenecek. Davranışları ve konuşmalarıyla kamuoyunda tartışılan, problem yaratan ve gereksiz polemiklere giren oyuncular ay yıldızlı kadroya çağrılmayacak. Kadroya çağrılan bütün oyunculardan ‘milli takım sporcusuna yakışır’ şekilde yaşaması istenecek.
 
Genç futbolcular çağrılacak
 
3-Kadro gençleştirilecek. Ay yıldızlı takıma, genç ve başarıya aç futbolcular çağrılacak. Kurulacak takım, oynayacağı maçlarda başarısız sonuçlar alsa bile ısrar edilecek. Bu futbolcular kendi kulüplerinde oynamasalar bile milli takımda sürekli yer alacak. Buna karşın Uzun süredir A Milli Takım forması giyen, başarıya doymuş isimler davet edilmeyecek.
 
Altyapıda da operasyon var
 
4-Değişiklikler A Milli Takım’la sınırlı kalmayacak... Altyapılardaki milli takımların teknik kadroları da yenilenecek. Ayrıca, anlaşma yapılacak bütün teknik ve idari personelin mukavele süreleri, mevcut yönetiminin görev süresi kadar olacak. Dolayısıyla, Mehmet Ali Aydınlar’ın ardından göreve gelecek yeni yönetim, hiçbir zorlukla karşılaşmadan kendi ekibini kurabilecek.
 
Avcı bugün açıklanıyor
 
TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve başkanvekili Göksel Gümüşdağ, A Milli Takım’ın başına getirilmesi kararlaştırılan Abdullah Avcı ile dün akşam İstanbul’da bir toplantı yaptı. TFF Yönetim kurulu bugün toplanarak Avcı konusundaki son kararı verecek. Yönetim kurulu toplantısının ardından da alınan karar kamuoyuna açıklanacak. Bu arada TFF yönetimi, halen milli takımlarda görev yapan bütün antrenörlerin bugün saat 14.00’te TFF binasında olmasını istedi.