"Milli takıma sahip çıkılmalı"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, A Milli Futbol Takımı'nın kalan dört maçında herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Milli takıma sahip çıkılmalı
01 Eylül 2013 Pazar 17:52 tarihinde eklendi.

Başarılı teknik adam Ertuğrul Sağlam, ağabeyi Atilla Sağlam'ın oğlu Ahmet Yılmaz Sağlam'ın sünnet şöleni için baba ocağına geldi. Düzce'nin Akçakoca ilçesi Beyhanlı köyünde düzenlenen sünnet düğününde sevenlerinin yalnız bırakmadığı Sağlam, Türk Milli Takımı'na bu süreçte sahip çıkılması ve destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

"4 SENENİN 3 FARKLI ŞAMPİYONU İLE OYNADIK"

İlk olarak başında bulunduğu Eskişehirspor ile ilgili olarak konuşan Ertuğrul Sağlam, ilk üç maçlık periyotta 4 senenin 3 farklı şampiyon takımları ile oynadıklarını belirtti. Sağlam konuşmasında, "Bir antrenör, bir takım için böyle bir fikstür göründüğü zaman insanlar endişeye kapılır. Ama tabi biz bu zor fikstürü kendi açımızdan avantaja çevirmenin mücadelesini verdik." diyerek şunları söyledi:

"Bursaspor galibiyeti, Fenerbahçe maçında girilen çok pozisyon, kaçırılan penaltı, oynanan pozitif futbol maalesef mağlup olduk, sonrasında Galatasaray maçı. Hakeza orada da maçı kazanabilecek bir mücadele, pozisyon zenginliği, sonuçta ilk üç haftalık dönemden alnımızın akı ile çıktık diyebiliriz. Tabi alnımızın akıyla çıktık derken hem camiamızı hem taraftarımızı gelecek adına umutlandıran bir görüntü ortaya çıktı.

Bu yüzden Eskişehirspor olarak geleceğe umutla bakıyoruz. Şimdi milli maç arasını çok iyi değerlendirip Bundan sonraki dönemde bu üç maçlık periyotu çok iyi inceleyip, analizini yapıp yaptığımız güzel şeyleri daha da mükemmele ulaştırmak, yapılan hataları varsa ki var.

Onları da en aza indirgemek için bu arayı iyi kullanmamız gerekiyor. Sonrasında daha iyi bir Eskişehirspor daha iyi futbol oynayan; futbolun doğrularını sahaya yansıtan daha çok mücadele eden ve bu mücadelesini neticeye dönüştüren bir Eskişehirspor'u oluşturmak istiyoruz."

"CEZALAR TÜRK FUTBOLU İÇİN OLUMSUZ BİR DURUM OLDU"

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA'dan aldığı cezaların CAS tarafından onanmasının da Türk futbolunu etkileyeceğini kaydeden Sağlam, "Türk futbolu açısından tabiki olumsuz bir durum. Ama artık bu cezalar geldi. Biz bundan sonrası ile alakalı bu yaşananları Türk futbolunun geleceği açısından daha olumlu şekilde değerlendirmek zorundayız." diyerek, şunları söyledi:

"Bunun içinde Türk futbolunun içinde bulunanlara çok önemli görevler düşüyor. Bu durumun muhasebesini çok iyi yapıp gelecekte bu yapılanları çok iyi değerlendirip, Türk futbolunun geleceği ve kalkınması açısından bence değerlendirip uygulamaya geçirmemiz gerekiyor."

"MİLLİ TAKIMA SAHİP ÇIKILMALI DESTEK VERİLMELİ"

Milli takımın başına Fatih Terim'in yeniden gelmesini de değerlendiren Ertuğrul Sağlam, takımın başına gelen ismin önemli olmadığını ve bu saatten sonra teknik heyet ve oyunculara sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

A Milli Takım'da Abdullah Avcı'nın gittiğini, yerine Fatih Terim'in geldiğini ve bir görev değişikliği olduğunu belirten Sağlam, "Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Tabi burada 'Niye o geldi, niye bu geldi. İki takımı çalıştırır mı?' ya da farklı polemikleri ön plana çıkarmaktansa kalan 4 maçta oradaki teknik kadroya ve orada görev yapacak oyunculara bence herkesin destek olması lazım." diyerek, şunları söyledi:

"Ortaya üst düzeyde bir sinerji çıkarmamız lazım. Bu dört maçlık periyotta şansımız çok fazla olmasa da ama imkansız değil. Bence Türkiye'nin şansı devam ediyor. 4 maçlık periyotu kendi açımızdan iyi değerlendirip dua edip, diğer sonuçlarında bizi Brezilya'ya 2014 Dünya Kupası'na götürecek sonuçları çıkarmak için de dua etmek gerekiyor.

Bu süreç iyi geçirilirse ondan sonra Türk futbolu ve milli takımın geleceği açısından da bence güzel bir alt yapı oluşturacağız. Ondan sonrası daha sonra değerlendirilecek konular. Şu an yapılması gereken iş herkesin oradaki teknik kadro ve oyunculara sonuna kadar destek olup onların motivasyonunu üst seviyede tutmamız lazım."


CİHAN