Milliler Avusturya maçına hazır

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hollanda ile Eylül ayında oynanacak 2014 Dünya Kupası eleme maçında iyi bir sonuçla dönmeyi umduklarını söyledi.

Milliler Avusturya maçına hazır
14 Ağustos 2012 Salı 21:46 tarihinde eklendi.

 

Abdullah Avcı, (A) Milli Futbol Takımının 2014 Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında deplasmanda yarın oynanacak Avusturya maçı öncesi Ernst Happel Stadı'nda, basın toplantısı düzenledi. 
     
Avcı, Hollanda ile 7 Eylül'de deplasmanda yapacakları maçın önemine dikkati çekerek, yarın oynayacakları Avusturya maçında takım olma olgusunu tekrarlayacaklarını dile getirdi. 
     
(A) Milli Futbol Takımı'nın Mayıs ayında yaptığı 16 günlük kampın son derece verimli geçtiğini anımsatan tecrübeli teknik adam, yarın son hazırlık maçında iyi oyunla beraber iyi sonuç almak istediklerini bildirdi. 
     
Abdullah Avcı, ''Avusturya'nın Hollanda maçı öncesi denk bir rakip olup olamayacağı'' sorusuna, ''Milli takımdaki görevime geldiğimden evvelki süreçte Avrupa Şampiyonası'na katılıp katılmayacağımızın belli olmaması nedeniyle fazla seçeneğimiz olmadı. Hollanda'ya denk bir rakip bulamadık. Avusturya son yıllarda gelişen futboluyla ender rakiplerden bir tanesi oldu'' yanıtını verdi. 
     
Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'nda beklentilerin dışında kaldığına değinen Avcı, ''Hollanda, Danimarka karşısında golü bulsaydı belki finallere kadar gidebilecekti. Arkasından Hollanda tarihinin en önemli hocalarından birisi göreve geldi. Yarın Belçika ile oynayacakları maçta son durumlarını görebileceğiz. Hollanda çok önemli bir takım. Kura çekimlerine ben gittim, Hollanda grupta favori bir takım. İlk maçı deplasmanda oynamanın yüzde 50'ye varan etkisi olacaktır. Hollanda'dan iyi bir sonuçla döneceğimizi düşünüyoruz'' dedi. 
     
''Güzel uyum sağladılar''- 
     
Abdullah Avcı, TFF Süper Kupa finalini oynayan 11 oyuncunun ertesi sabah kendileriyle beraber olduğunu belirterek, ''Kazananı da kaybedeni de tebrik ediyorum. Bu oyuncular ertesi günü gayet güzel uyum sağladılar. Beraber oturup sohbet ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 
     
Avcı, Süper Kupa finalinde sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kalan Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel'in Türk futbolcunun önemli kalecilerinden biri olduğunu vurgulayarak, ''Volkan ve Gökhan sakatlık nedeniyle bizimle olamadılar. Volkan futbolun içinde olan bir durumu yaşıyor. Onun yokluğunda elimizdekilerin en iyisini kullanacağız. Mert ve diğer kaleciler hepsi önemli oyuncular. Mert bize son milli maçlarda olumlu bir performans gösterdi. Kaleciler her zaman hatalar yapacaktır'' ifadesini kullandı.
     
Milli takımda gençleştirme operasyonu diye bir şeyin olmadığını belirten Avcı, her oyuncuya kapılarının açık olduğunu söyledi. Avcı, ''Önemli olan bizim oyun felsefemize uygun olan her oyuncunun kadromuzda yer alabilmesidir'' dedi. 
   
İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen Arda ve Emre'nin de son derece mutlu olduğuna dikkati çeken Avcı, ekip olarak tüm futbolcuların ne kadar antrenman yaptıklarını sürekli takip ettiklerini ifade etti. 
     
''Türk futbolunda sağ ve sol bek sıkıntısının olup olmadığı ve yurt dışından çağrılan genç oyuncularla durumlarıyla'' ilgili bir başka soruya da Avcı, şöyle yanıtladı: 
     
''Milli takıma uzun yıllar hizmet edebilecek ve faydalanacağımız oyuncuları çağırıyoruz. Kerim Frei da öyle. Frei genç bir oyuncu. Hafif sakatlığı var belki yarın forma giyemeyebilir. Sağ ve sol bek sıkıntısı konusunda ise Hakan Balta, Mayıs ayındaki kampa gelemedi sakatlığından dolayı. İsmail ise kamptayken sakatlandı. İçerden bu açığı kapatmak istiyoruz. Çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum.'' 
     
Abdullah Avcı, Avusturya Milli Takımı'ndaki en çekindiği oyuncunun sorulması üzerine konuya bireysel olarak bakmadığını ancak Alabama ve Arnavutoviç'in önemli oyuncuları olduğunu söyledi. 
     
Avcı, milli takımın oynayacağı sistem konusuna da değinerek, Portekiz ve Ukrayna maçlarında bir resmin ortaya çıktığını ve 4-3-2-1 sistemi üzerinde devam edeceklerini ifade etti. 
     
Avcı, son olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva projesini başlattığını vurgulayarak, ''Çok önemli bir proje. TFF başkanı ve yöneticilerine buradan teşekkür ediyorum'' dedi. 
     
Basın toplantısına katılan Umut Bulut ise Hollanda maçı öncesi son hazırlık maçı oynayacaklarını belirterek, ''Dünya kupasına gitmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hocamızın isteklerini yapmaya çalışıyoruz. Ciddi bakıyoruz kazanmak istiyoruz netice olarak istediğimiz gibi olur inşallah'' diye konuştu. 
     
Umut, Fransa'da futbol oynamasının kendisine özgüven kattığını vurgulayarak, futbol anlamında değil ama düşünce anlamında çok şey kazandırdığını ifade etti.