Milyon dolarlık dövme

Defileden defileye, açılıştan açılışa koşturan 38 yaşındaki İngiliz top model Kate Moss, bu kez yaptırdığı milyon dolarlık dövme ile yine çok konuşulacak.

Milyon dolarlık dövme
19 Kasım 2012 Pazartesi 14:43 tarihinde eklendi, 1.699 kez okundu.

 

Güzelliğinin yanı sıra skandallarıyla da sık sık gündeme gelen model Kate Moss, dünyaca ünlü sanatçı Lucien Freud’un kendisine dövme yaptırdığını açıkladı.

İngiliz basınından The Daily Mail sitesinde yer alan habere göre; Freud'un kendisine İkinci Dünya Savaşı sırasında dövme yaptığını ve benimde isteyip istemediğimi sorduğunu söyleyen ünlü model Moss, beline dövme yaptırmaya karar verdiğini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl hayata veda eden ünlü sanatçı Freud ile 2002’de arkadaş olduklarını da dile getiren Moss, "Eğer biri dövmeleri satın almak isterse en azından 1.5 milyon doları gözden çıkarmalı. Sonuçta Freud’un orijinal çizimi" şeklinde konuşarak kuyruk sokumunun üzerinde bulunan iki kırlangıç dövmesi ile ilgili espri yaptı.

20'nci yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olarak tanınan Freud’un eserlerinin 5 milyon dolara satıldığını hatırlatan Moss, yaptırdığı bu dövmeler ile yine magazin basınında adından sıkça söz ettireğe benziyor. Ayrıca ünlü sanatçı Lucien Freud, Moss’u hamileyken nü olarak resmetmiş ve bu tablo 7 milyon dolara alıcı bulmuştu.