Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Danıştay'ın SBS kararıyla ilgili ''Üst mahkemenin kararı ne olursa olsun, mağduriyet olmayacak. Veliler, öğrenciler endişe etmesin, rahat olsunlar hak kaybı olmayacak'' dedi.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama
16 Ocak 2014 Perşembe 14:53 tarihinde eklendi.
SBS ile ilgili Danıştay'dan 1 milyon 112 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren bir karar çıktı.
 
Danıştay SBS'deki yerleştirmelerin yürütmesini durdurma kararı aldı.
 
MEB Bakanı Yargıtay'ın SBS kararını değerlendirdi.
 
Bakan Nabi Avcı'nın açıklamaları şöyle:
 
'Bu sınavda 718 öğrencinin puanlarının yanlış hesaplandığı iddiasıyla mahkemeye müracat edildi. 718 öğrencinin Almanca, Fransızca'dan sınava girdikleri halde İngilizce cevap anahtarıyla işlem yapılmış. Hemen fart ettik ve gerekli çalışmayı yaptık, o 718 öğrencimizin doğru puanlarını sisteme girdik. 1 milyon 127 bin öğrencimizin puanında herhangi bir oynamaya yol açmayacağını mahkemeye bildirdik. Bu bir Danıştay kararı değil ara karar. Yürütmeyi durdurma kararı gecikmesinde sakınca olan hallerde verilir.
 
Okullar 16 Eylül'de açılıyor. Eğer mahkeme gerçekten bu kanaate varmış olsaydı. Yani Temmuz Ağustos Eylül ayında bunun tedbirini alabilirdi. 15 Ocak 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Bakanlık olarak bir üst mahkemeye itirazımızı yapıyoruz. Çocuklarımız rahat olsunlar. Bu sıanv sonucun okullara yerleşmiş olanlar rahat olsunlar. Veliler, öğrenciler endişe etmesin. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı söz konusu olmayacaktır. Bunlar kazanılmış haktır. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapacağını biliyor. Bugün yarın karara itirazımızı edeceğiz.''