Mimik ve ifade Kaybı Olmadan Gençleştiren; Endopeel Nedir?

Endopeel uygulaması diğer dolgu ve botoks uygulamaları kadar etkili ve bu tedavilere alternatif olan bir uygulamadır.

Mimik ve ifade Kaybı Olmadan Gençleştiren; Endopeel Nedir?
25 Ekim 2020 Pazar 10:37 tarihinde eklendi, 2.691 kez okundu.

Endopeel uygulaması diğer dolgu ve botoks uygulamaları kadar etkili ve bu tedavilere alternatif olan bir uygulamadır. Diğer uygulamalardan farklı olan en önemli özelliği ise botoks da yaşanan mimik ve ifade kaybı gibi durumların endopeel uygulamasında olmamasıdır. Uygulama yapıldıktan hemen sonra etkisini gösterir. İnce kırışıklıklarda çalıştığı gibi kalın kırışıklıklarda da çalışan bu yöntem özellikle yüz ve boyun bölgesinde çok başarılıdır.  Yüz ve boyun bölgesinde sıkılaşma ve kırışıklıkların giderilmesi için kullanılırken; popo ve kalça da ise daha kalkık bir görünüm oluşturmak için tercih edilebilmektedir.
 

Endopeel Etkisi
 

Enjekte edildiği kasın sıkılaşmasını sağlar. Bu şekilde cilt kaliesi artar ve cilt daha gergin bir görünüme kavuşur. Kasların gerginliğini arttırdığı için sarkmalar toplanır ve cilt yüzeyindeki kırışıklıklar giderilir. Ciltte gözle görülür bir sıkılaşma ve gençleşme meydana gelir. Kasları felce uğratmadan gerginlik etkisi veren bir uygulamadır. Btx ile birlikte kullanıldığında çok daha iyi bir sonuç almak mümkündür. Kaynak: https://www.estetikpedia.com/endopeel
 


 

Endopeel Uygulaması Hangi Bölgelerde Kullanılır?
 

Alın bölgesinde oluşan ince ve kalın çizgilerin giderilmesi, kaz ayakları olarak adlandırılan kırışıklıkların yok edilmesi, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, ağız çevresinde oluşan ince veya kalın kırışıklıklar, yüzün tamamında ve boyun(gerdan da dediğimiz) bölgedeki sarkmalar ve gevşemeler endopeel uygulaması ile başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.
 

Ayrıca yüz ve boyun dışında kalça ve popo bölgesinde de kullanılmaktadır. Kullanılma amacı kalkık popo görünümü oluşturmak içindir. Uygulama yapıldıktan hemen 30 dakika sonra kalça da etkisini gösterir. Hem daha genç ve sıkı bir cilt oluştur hem de gözle görülür bir şekilde kalça kaldırılır.
 

Endopeel Uygulaması Yapılışı
 

Endopeel uygulamasının diğer dolgu uygulamalarından farkı ise kas dokusuna enjekte edilmesidir. Yani kas lifleri arasına boşluklar oluşturarak, bu boşlukların yağ asitleriyle doldurulma işlemi yapılmaktadır; böylece mimik ve ifade kaybı olmadan kırışıklıklar yok olur ve lifting etkisi elde edilir.
 

Uygulamadan önce anestezik madde içeren kremler sürülerek bölge uyuşturulur. Böylece uygulama esnasında herhangi ağrı veya acı hissetmezsiniz. Yaklaşık 15-20 dakika süren uygulama sonrasında istediğiniz fark anında gözle görülür.
 


 

Endopeel Uygulaması Sonucu Ne Zaman Alınır
 

Endopeel uygulaması yapıldıktan hemen 30 dakika sonra (hangi bölgeye yapılırsa yapılsın) etkisini gösterir. İstenilen sonuca tek seansta bu kadar kısa sürede ulaşılması; bu sonucun ifade ve mimik kaybı olmadan elde edilmesi bu uygulamayı başarılı yapan uygulamalar arasına sokmaktadır.
 

Uygulama ile ilgili en çok merak edilen sorulardan birisi de kalıcılığı. Endopeel uygulaması yapıldıktan sonra boyun ve yüz bölgesinde minimum 6 ay kalmakta ve ilk gün ki halini korumaktadır. Aynı etkinin devam etmesi için uygulamayı tekrarlamanız gerekecektir. 1 veya 2 uygulamadan sonra minimum 6 ay kalma süresi 8 aya kadar çıkabilmektedir.