Mina - Kabe arasında hacılar için yeni tünel

Suudi Arabistan Belediye ve Köyişleri Bakanlığı ile Mekke Geliştirme Kurulu'nun, Mina'daki Cemarat köprüsünün (şeytan taşlama köprüsü) kuzeyinden Kabe'nin kuzey avlusuna dağlardan ve yerleşim yerlerinden geçerek 4 kilometre uzunluğunda bir yaya tüneli inşa etme çalışması yaptığı belirtildi.

Mina - Kabe arasında hacılar için yeni tünel
10 Şubat 2013 Pazar 21:42 tarihinde eklendi, 2.899 kez okundu.

 

Suudi Arabistan'da yayınlanan bir gazetede yer alan habere göre, proje çalışmasının son aşamaya geldiği ve projenin yaklaşık 800 milyon Suudi riyaline (yaklaşık 213,5 milyon dolar) mal olacağı aktarıldı. Bu tünel hacıların yaya olarak Mina'dan (şeytan taşlama köprülerinden) Mescid-i Haram'ın kuzeyindeki avlulara ulaşmasına imkan sağlayacak.
 
Tünelin inşaa projesinin bir diğer hedefi ise Cemarat köprüsünün (şeytan taşlama köprüsü) batısından Kabe'nin Bab Es-Selam (Selam kapısı)'nın karşısındaki Al-Gazze bölgesine tek bir tünelden sağlanan akışın yoğunluğunu önlemek ve bu yoğunluğu Mescid-i Haram'ın tüm çevresine dağıtmayı amaçlandığı ifade edildi.
 
Projenin 24 ayda tamamlanacağı, Aziziye, Al-Gazze'nin kuzeyinden geçerek Mescid-i Haram'a ulaşacağı belirtildi.
 
Mekke, Müzdelife, Mina ve Arafat'ta büyük projelerin yapımına devam edildiği ve bu projelerin toplam maliyetlerinin 100 milyar riyali (yaklaşık 26,6 milyar dolar) geçtiği ifade edildi. 

CİHAN