Mini eteğe savaş açtılar

Rus Ortodoks Kilisesi Rus kadınlarının fazla açık giyindiğini söyleyerek meclisi önlem almaya davet etti

Mini eteğe savaş açtılar
20 Ocak 2011 Perşembe 08:21 tarihinde eklendi, 6.606 kez okundu.

 

Başrahip Vsevolod Chaplin Rus kadınların giyim tarzını eleştirerek bu durumu değiştirecek bir kıyafet yönetmeliği yayımlanması gerektiğini dile getirdi. Rahip, ülkedeki kadınların “palyaço gibi boyandıklarını”, kıyafetlerinin ise erkekleri tahrik ettiğini söyledi. İnsan Hakları Derneği Moscow Helsinki Group sözcüsü Lyudmila Alexeyeva, önerinin saçmalık olduğunu söyleyerek kilisenin açıklamalarına tepki gösterdi.
 
Rus Ortodoks Kilisesi Başrahibi ve Kilise'nin halkla ilişkiler departmanının başkanı Vsevolod Chaplin'in sözleri tartışma yarattı. Başrahip, mini etek giyip sarhoş olan kadınların tecavüze uğradıklarında şaşırmamaları gerektiğini söyledi.
 
Chaplin, Rus kadınlarının striptizciler gibi giyinmesinden yakınıp ülke genelinde bir giyim kuralı uygulanması ve kadınları ve erkeklerin daha muhafazakar giyinmesi gerektiğini savundu.
 
Chaplin, "Eğer bir kadın mini etek giyiyorsa ve bu tahrik edicidir. Aynı zamanda sarhoş olursa o zaman daha da tahrik edicidir ve eğer kendisi insanlarla aktif olarak temas arayışında olursa o halde bu temasın tecavüzle sonuçlanması halinde şaşırması yanlış olur" diye konuştu.
 
Başrahibe göre sorun, bazı Rus kadınların sokağı striptiz kulübüyle karıştırmaları ve fahişe gibi giyinmeleri. Chaplin, "Açık giyinen ya da soytarı gibi boyanmış bir kadın kesinlikle kendine saygısını yitirmeden, hayatını paylaşabileceği bir erkek bulamaz" dedi

Milliyet