Mini mini birler okula başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya konulan uyum eğitimi programı kapsamında İlkokul 1. sınıfa kayıt olan öğrenciler 8 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacak.

Mini mini birler okula başlıyor
03 Eylül 2014 Çarşamba 09:44 tarihinde eklendi.

Minik öğrenciler ve ailelerin heyecanlarını paylaştıklarını belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, "Minik öğrencilerimiz Pazartesi günü uyum programı kapsamında eğitimlerinin ilk basamağına adım atacak. Bir hafta boyunca okullarını, öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını tanıyacaklar. Eğitim öğretim yılının hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz için güzel geçmesini temenni ediyorum." dedi.

Okulların açılmasına az bir süre kala velilerin de en az çocuklar kadar heyecan yaşadığını ifade eden Sarıkaya, "Eğitim süreci, işbirliğinin en üst düzeyde olması gereken bir süreçtir. Velilerimizin çocuklara ‘okula başlamanın’ doğal bir olay olduğunu anlatmaları. İlk günlerinde onları yüreklendirmeleri hem kendilerine hem çocuklara hem de bizlere yarar sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Bugün eğitim yaşamına ilk adımı atan çocukların gelecekte ülkeyi yönetecek kişiler olacağına işaret eden Sarıkaya, "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın bedenen, zihnen ve ruhen olgunlaşması için gerekli ortamı hazırlamak, başta anne-babalar olmak üzere tüm büyüklerin ve biz eğitimcilerin görevidir. İnançlı, sağlam karakterli, insan ve diğer yaratılanların haklarına saygılı nesiller yetiştirmek, yarınlarımızın garantisi olacaktır." dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, ayrıca anaokulu öğrencilerinin de uyum programı çerçevesinde 8 Eylül Pazartesi günü okullarına başlayacağını söyledi.


CİHAN