Minibüs şoförleri şikayetlere karşı eğitiliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından minibüs şoför ve araç sahiplerine eğitim veriliyor.

Minibüs şoförleri şikayetlere karşı eğitiliyor
23 Mayıs 2013 Perşembe 11:26 tarihinde eklendi.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası tarafından düzenlenen seminer programına katılan minibüs şoförleri ile araç sahipleri, Minibüs Yönetmeliği ve Kabahatler Talimatnamesi hakkında bilgilendiriliyor.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, seminere 29 durakta görev yapan 5 bin 500 şoför ve araç sahibinin gruplar halinde katıldığını söyledi. Amaçlarının minibüs şoförlerini ve araç sahiplerini bilgilendirerek, vatandaşlardan gelen şikayetleri azaltmak olduğunu belirten Mehmet Ercan, “Minibüs Yönetmeliği ve Kabahatler Kanunu hakkında bilgi vererek, vatandaşlardan gelen şikayetler konusunda şoförleri uyarıyoruz.” dedi.

KATILIM ZORUNLU

Ercan, 2 yılda bir düzenlenen ve UKOME kararına göre seminere katılımın zorunlu olduğuna işaret ederek, “Seminer, Başkent’te bulunan J plakalı 2 bin 230 minibüste hizmet sunan 5 bin 500 şoför ve araç sahibini kapsıyor.” diye konuştu.

Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amiri Hulusi Özkamalı tarafından verilen seminerde vatandaşların en çok şikayet ettiği konular üzerinde durulurken, sürücüler de saç sakal, kılık kıyafet, güzergah değişikliği, müşteriye davranma, yaka kartı taşıma konularında uyarılıyor.


CİHAN