Minibüs tarayanlara ceza yağdı

4 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı olayla ilgili açılan davada 6 sanığa ceza yağdı.

10 Nisan 2013 Çarşamba 20:11 tarihinde eklendi.

 

Van'da 5 yıl önce taziyeden dönenleri taşıyan minibüsün uzun namlulu silahlarla taranması sonucu 4 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı olayla ilgili açılan davanın 26'ıncı duruşmasında karar çıktı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti tutuklu 6 sanığa, 4'er kez müebbet ve 40'ar yıl hapis cezası verdi. 7 sanık ise beraat etti.
 
Van'ın Erciş İlçesi'nden 27 Haziran 2008'de taziyeden dönenleri taşıyan minibüs Van-Erciş karayolunun Çakırbey mevkiinde uzun namlulu silahla tarandı. Halit Sağınç yönetimindeki 65 AV 664 plakalı minibüse uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu Halit, Rasim, Meryema, Mecbure Sağınç hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.
 
Olay sonrası yapılan soruşturmanın ardından 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 13 sanık hakkında 'Kan gütme saikiyle adam öldürmek ve öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla dava açıldı.
 
SANIKLARA CEZA YAĞDI
 
Yaklaşık 5 yıldır süren davanın 26'ncı duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti sanıklardan Harun Reşit Şevgin ile Hamdullah Sülüm, Rasim Sülüm, Barış Sülüm, İzzet Sülüm ile Sefilmülk Taş'a saldırıda hayatını kaybeden 4 kişi için her sanığa 4'er kez mübbet hapis cezası, yaralı olan 16 kişi için ise her sanığa 40'ar yıl hapis cezası verdi. Aynı davada yargılanan Celal Şevgin, Arif Şevgin, Akif Şevgin, Hatem Akman, Hüsnü Yılmaz, Naci Songül ve Hanefi Songül ise beraat etti.

DHA