Minibüslerin yolcu kavgası kanlı bitti

Kadıköy'de, 2 minibüs şoförü arasındaki yolcu kapma kavgasında kan aktı. Şoförlerden biri diğerini yolcuların gözü önünde bıçakladı.

Minibüslerin yolcu kavgası kanlı bitti
24 Mayıs 2013 Cuma 15:35 tarihinde eklendi, 1.312 kez okundu.

Olay saat 14.00 sıralarında, Şemsettin Günaltay Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, Kartal-Kadıköy hattında çalışan 2 minibüs sürücüsü güzergah üzerindeki yolcuları birbirlerine kaptırmamak için kavgaya tutuştu. Kavga büyüyünce taraflar birbirlerine bıçak çekti.

34 M 1744 plakalı minibüsün şoförü belinden çıkardığı bıçakla, 34 M 2466 plakalı minibüs sürücüsü Murat Salmaç'ı baldırından bıçakladı. Yaklaşık bir ay önce işe başlayan Salmaç, aldığı bıçak darbesiyle yere düştü. Olay yolcular arasında da paniğe neden oldu.

Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren zanlı ise yolcularını indirerek minibüsüyle olay yerinden kaçtı. Yaralı minibüscünün yardımına koşan çevredeki vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kan kaybını önlemek için yaralı Salmaç'ın bacağı bir kemerle bağlandı. Önce kaldırım üzerinde daha sonra da minibüs içinde ambulans bekleyen Murat Yalmaç, yaralı bacağını elleriyle tutarak kanamayı durdurmak istedi. Olay yerine gelen ambulansa bindirilen Yalmaç, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis de kaçan minibüs sürücüsünün yakalanması için araştırma başlattı.

Öte yandan, olaya sahit olan bazı vatandaşlar kavganın yolcu kapma yarışı nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Minibüslerde sık sık bu tür olayların yaşandığını söyleyen bir kadın yolcu, minibüs sürücüsünün bıçak taşımasına tepki gösterdi. Kadın yolcu, "Minibüsler çok denetimsiz. Bu olayları sık sık görüyoruz. Bir sürücü niye yanında bıçak taşır ki? Demek ki yolcuyla kavga ederse onu da bıçaklayabilir." diye konuştu.


CİHAN