Minibüste sıkışan yaralıyı kurtardılar

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarpan arı yüklü kamyonet şarampole devrildi.

Minibüste sıkışan yaralıyı kurtardılar
27 Ağustos 2013 Salı 21:27 tarihinde eklendi.
Kazada 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Yola devrilen kovanlardan çıkan arılar nedeniyle itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri zor anlar yaşadı. Ekipler, özel kıyafet giydikten sonra kamyonette sıkışan sürücüyü kurtardılar.
 
Dalaman'da yaşayan evli, iki çocuk babası Turgut Çepel (45), kardeşi Üzeyir Çepel'i (17) de yanına alarak Ortaca İlçesi, Yerkesik Beldesi'ndeki arı kovanlarını kontrol etmeye gitti. Kovanlardaki balları toplayan Çepel, oğul sayısı az olan 30 kovanı da 48 D 5997 plakalı kamyonetine yükleyip, saat 18.00 sıralarında dönüş için yola çıktı.

Ortacaya bağlı Zeytinalanı Köyü'ne geldiklerinde Turgut Çepel'in kullandığı kamyonet, marketten alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan 3 çocuk babası Muhammet Demir'e (65) çarptı. Kamyonet, yaklaşık 7 metre yükseklikten şarampole devrildi. Hurdaya dönen kamyonette sıkışan Turgut Çepel ile çarptığı yaya Muhammet Demir olay yerinde öldü. Kazada sürücünün kardeşi Üzeyir Çepel, ağır yaralandı.
 
Yoldan geçen araç sürücülerinin haber vermesi üzerine gelen jandarma, polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri ile yoldan geçen araç sürücüleri kamyonetten yola devrilen kovanlardan dağılan arılar nedeniyle zor anlar yaşadı. Arıların olası bir kazaya neden olmaması için yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Arılara bakım sırasında giyilen özel kıyafeti giyen sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri, kamyonette kurtarılmayı bekleyen Üzeyir Çepel'i güçlükle çıkarttı. Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çepel, tedaviye alındı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA