Minicik etek RTÜK'ü de böldü

Yarışma programında ‘’Üzerimde minicik etek var, her yerim görünüyor’’ diyen kadının, bu sözleri için cezaya gerek görülmedi. RTÜK’ün iki üyesi ise ceza istedi.

Minicik etek RTÜKü de böldü
01 Aralık 2012 Cumartesi 11:58 tarihinde eklendi, 1.054 kez okundu.

 

‘’Ben Bilmem Eşim Bilir’’ adlı programda. kadın yarışmacının ‘’ Minicik etek var üzerimde, her yerim görünüyor’’ biçimindeki sözleri için, cezaya gerek görülmedi. RTÜK bu kararı oy çokluğu ile alırken, Başkan Davut Dursun ve üyelerden Tahsin Fendoğlu ise ceza verilmesini istedi.
 
Kanal D’de 7 Ekim gecesi yayınlanan programda, erkek yarışmacılar birbirleri ile bilek güreşi yaparken, eşleri de kaç kişiyi yenebilecekleri tahmininde bulundu. Erkek yarışmacılardan birinin eşi,   ‘’Bana sinirlendiğini düşün. Minicik etek giymişim kızmışsın bana. Dekolte mekolte, sen sinirden çıldırmışsın... Minicik etek var üzerimde, kısacık, her yerim ortada... ” diyerek bilek güreşi yapan kocasını motive etmek istedi.
 
RTÜK İzleme Dairesi bu sözleri, ‘’ Özel hayatın gizliliğine aykırı, mahrem ve eşlerin birbirlerine yalnızken söyleyebilecekleri nitelikte’’ buldu ve Kanal D’ye ceza verilmesini istedi. Ancak RTÜK üyeleri son değerlendirme toplantısında, konuyu, özel hayatın gizliliği aykırı bulmayarak, Kanal D’ye ceza vermedi. Başkan Davut Dursun ve Tahsin Fendoğlu ise, bu sözlerin ‘’Küçük düşürücü, aşağılayıcı’’ olduğunu belirtip karara katılmadı.