Minik Berat yardım bekliyor

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi Bahçedere Köyü'nde oturan 5 yaşındaki Berat Kılat, kanserden kurtulmak için uzanacak yardım elini bekliyor.

Minik Berat yardım bekliyor
17 Ocak 2014 Cuma 17:08 tarihinde eklendi.
 
Yaklaşık 3 yıl önce boynundaki ağrılar için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Berat Kılat'a kanser teşhisi konuldu. Boynunda tümör olduğu belirtilen minik Berat'ın ameliyat edilmesi gerektiği, ameliyatın da ancak Ankara'da gerçekleşebileceği aileye iletildi. Bütün imkanlar kullanılarak Ankara'ya 6 ay önce babası Fehmi Kılat ile gidebilen minik Berat, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyatının ardından taburcu edilen minik Berat'ın boynunda küçük bir kitlenin daha kaldığı, bunun da ilaç ve kemoterapi tedavisinden sonra ikinci bir ameliyatla alınabileceği bildirildi. Ancak eve dönen minik Berat'ın tedavisi maddi imkansızlıklar ve ailenin bilgisizliği nedeniyle yapılamadı. Köylerine 10 kilometre uzaklıktaki Adilcevaz İlçesi'nde bulunan Onkoloji Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi de göremedi.
 
'TEK İSTEĞİM ÇOCUĞUMUN AĞRILARININ DİNMESİ'
 
Eşinin inşaat işçisi olduğunu belirten minik Berat'ın annesi Hülya Kılat şunları anlattı:
 
"Oğlumu ameliyat ettirdikten sonra tedavisini sürdürmemiz şartıyla taburcu ettiler. Ancak biz hem maddi imkansızlık, hem de bilgisizlikten çocuğumuzun tedavisini yapamadık. Şimdi çocuğumun boynunda nohut büyüklüğünde bir tümör daha var. Oğlum boynunun ağrılarıyla büyük bir acı içinde yaşıyor. Bize birilerinin yardım etmesini bekliyoruz. Tek isteğim çocuğumun ağrılarının dinmesi ve sağlığına kavuşmasıdır."