Minik havacılar sertifikalarını aldı

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) Orhangazi Şubesi tarafından açılan model uçak kursları tamamlandı.

Minik havacılar sertifikalarını aldı
28 Haziran 2013 Cuma 16:10 tarihinde eklendi.

10 yaş ile 15 yaş arası değişen 26 kursiyer kursu tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. THK Orhangazi Şubesi bu yıl ilk kez model uçaklar arasında bir de yarışma yaptı ve yarışmada ilk üçe girenlere de çeşitli hediyeler verdi.

Türk Hava Kurumu Orhangazi Şubesi'nin model uçak kursları 17 Haziran'da başladı ve 3 dönem halinde yapıldı. Kursların el becerileri bölümü yanı sıra saha çalışmaları da yapıldı. Kursiyer öğrenciler yaptıkları model uçakları İznik Gölü Orhangazi Sahili'ndeki pistte uçurdu.
Model uçakların uçurulması esnasında bir de yarışma yapıldı. En uzun mesafe uçuş üzerinden yapılan yarışmada birinciliği 101 puanla Kürşat Kurtoğlu, ikinciliği 48 puanla Emirhan Çetin, üçüncülüğü ise 43 puanla Alper Taviş elde etti.

Kurslar ile ilgili dün THK Orhangazi Şubesinde sertifika ve ödül töreni düzenlendi. THK Orhangazi Şube Başkanı Muharrem Kolay, kurslarla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu yıl kurslara 36 kursiyerin katıldığını belirterek, kurs sonunda 26 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu kursiyerlerden 18’i başlangıç, 8 kursiyer ise tekamül sertifikası almıştır. Her yaz dönemler halinde açtığımız kurslarla gençlere ve havacılığına ilgisi olan vatandaşlarımıza model uçak öğretmenimiz Hüseyin Demirsoy eşliğinde model uçak yapmayı öğretiyoruz. Amacımız gençlere havacılığı aşılamak ve sevdirmek, el becerilerini geliştirmek, kendilerine olan öz güvenlerini kazandırmak, öğrencilerin tatillerini daha verimli geçirmesini sağlamak ve en önemlisi geleceğin pilotlarını keşfederek onların bu yolda ilerlemesini sağlamaktır. Türk Hava Kurumu askeri ve sivil havacılığımızı desteklemekte, her yıl binlerce gencimize pilot, paraşüt, yelken kanat, planör ve model uçak kursları açarak ücretsiz havacılık eğitimi vermekte, verdiği eğitimlerle gençlerimizin iyi birer evlat, iyi birer vatandaş olmalarına katkıda bulunmaktadır. Gelişmiş amfibik yangın söndürme uçakları ile ormanların söndürmekte, Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi ile ülkemizin hizmetinde bulunmakta, uçakları ile hasta ve yaralı taşıyarak birçok vatandaşımızın sağlığını kazanmasına katkıda bulunmaktadır. Gücünü halkından alan Türk Hava Kurumu verilen destek sayesinde daha iyi yerlere gelecektir.”

THK Başkanı Muharrem Kolay’ın konuşmasının ardından ise sertifika töreni ve ödül töreni yapıldı. Törene Orhangazi Belediye Başkanlığına vekalet eden Adnan Kara ile belediye başkan yardımcısı Şemsi Kılıç ve kursiyerlerin aileleri katıldı.


CİHAN