Minik öğrencilere 'gözlem kutusu' dağıtıldı

TEMA Vakfı Muş İl Temsilciliği yönetimi adına Genç TEMA Gönüllüleri, merkeze bağlı Lale Anaokulu ve İlyas Sami İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerine 'gözlem kutusu' dağıttı

Minik öğrencilere gözlem kutusu dağıtıldı
22 Mayıs 2013 Çarşamba 16:09 tarihinde eklendi, 1.095 kez okundu.

TEMA Vakfı Muş İl Temsilciliği yönetimi adına Genç TEMA Gönüllüleri, merkeze bağlı Lale Anaokulu ve İlyas Sami İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerine 'gözlem kutusu' dağıttı.

Minik öğrencilere yönelik dağıtılan gözlem kutuları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Genç TEMA Başkanı Engin Akyol, "Gözlem kutusu; etkinlikleri gerçekleştirirken ve doğada araştırma yaparken canlı ve cansız herhangi bir ögeyi yakından görme şansı bulmaya yardımcı bir araçtır.” dedi.

Minik öğrencilerin araştırma yapması için bu faaliyetin büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Akyol, şunları söyledi: “Kutu, kapağındaki büyüteç sayesinde içine sığabilecek ölçüde böcek, bitki, taş vb. varlıkların yakından incelenmesine imkân sağlıyor. Gözlem yapılan bir canlı ise gözlem kapağının yanındaki delikler içinde bulunan canlının hava almasını sağladığı için canlı zarar görmeyecektir. TEMA Vakfı olarak çevre konulu faaliyetlerde minik öğrencilere her türlü desteği vereceğiz.”

"ÖĞRETMENLER ‘MİNİK TEMA’ ETKİNLİKLERİNE DESTEK VERİYOR"

Her okulda bir TEMA gönüllüsü öğretmenin olduğunu açıklayan TEMA Vakfı Muş İl Temsilcisi İhsan Aytemiş ise bu yıl yüzlerce fidanı toprakla buluşturduklarını kaydetti. Aytemiş, "Öğretmenlerimiz, gönüllü olarak yürüttükleri ‘Minik TEMA’ etkinlikleri kapsamında öğrenci yavrularımızla yakından ilgilenmekte ve her türlü övgüyü hak etmekteler. Bu vesileyle TEMA Vakfı Muş Temsilciliği değerli öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerini sunar. Minik TEMA program etkinliğini sürdüren öğretmenlerimiz başta olmak üzere ve bu etkinliği gerçekleştiren okullara teker teker gidip her bir öğrenciye birer gözlem kutusu hediye edeceğiz. Bu gün itibariyle Lale Anaokulu ve İlyas Sami İlköğretim Okulu Anaokulu'na gözlem kutularını dağıttık. Bundan sonra çalışma yapan okullarımıza gidip bu gözlem kutularını elimizde sayı bakımından olduğu kadarıyla okullarımıza ulaştıracağız. Programı yapan okullarımız ondan fazla olmak üzere ve bu okullarımıza tek tek gidip gözlem kutularını teslim edeceğiz." diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDE DESTEK VERDİ"

Okul öncesi öğrencilerine dağıtılan gözlem kutusu etkinliğine Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri Sinan Çam, Zeliha Kıvanç ve Merve Alpar da destek verdi. Etkinlikte minik öğrencilerle yakından ilgilenen üniversiteli öğrenciler 'Gözlem Kutusu' ile ilgili detaylı bilgiler verdi.


CİHAN