Miniklerin okula uyum süreci başladı

Türkiye genelinde 41 ilde başlatılan okul öncesi oryantasyon süreci Bursa'da da anaokul, ilkokul ve ortaokullarda başladı. Özellikle birinci sınıf öğrencileri okullarına aileleriyle birlikte gelirken heyecanları gözlerinden okundu.

Miniklerin okula uyum süreci başladı
08 Eylül 2014 Pazartesi 12:54 tarihinde eklendi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da 2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılı oryantasyon süreci ile başladı. Sabahın erken saatlerinde aileleri ile birlikte okullarına gelen birinci sınıf öğrencileri için ilk zil çaldı.  Okula ilk defa başlayan öğrenciler için uygulamaya konulan uyum eğitimi Bursa merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'ndeki Sadi Etkeser İlkokulu'nda yapılan törenle başladı. Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da öğrencileri okuldaki ilk günlerinde yalnız bırakmayıp onlarla sohbet etti. Daha sonra yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarıkaya, Türkiye'de 41 ilde oryantasyon eğitimi verildiğini dile getirdi. Sarıkaya, "Bursa'da ilkokul, ortaokul ve anasınıfında oryantasyon var.  Şehrimizde bu eğitim ve öğretim yılına 24 tane yeni okul hizmete girdi.  Yeni öğretimde özellikle İmam Hatiplere hem niceliksel ve hem niteliksel artış oldu. İmam Hatip Liseleri'nin sayısı 60'ın üzerine geçti" diye konuştu.
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez birçok uygulamayı hayata geçirdiğini dile getiren Sarıkaya, şube müdürlerine rotasyon uygulamalarının yanı sıra öğrencilerin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçişi ile ilgili tercihleri ve özel okullarda öğrencilere verilen teşvikler, yönetici atamaları gibi birçok uygulamanın yapıldığını hatırlattı.
 
Velilere de önemli görevler düştüğünü söyleyen Sarıkaya, özellikle oryantasyon sürecinde sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler ve okul idarecileri ile iletişim içinde bulunmaları önerisinde bulundu.

CİHAN