Mirgün Cabas'ı topa tuttu

Sözcü yazarı Oray Eğin, Mirgün Cabas'ın Doğan medyasını sansürcü konuma düşürdüğünü yazdı.

Mirgün Cabası topa tuttu
12 Nisan 2015 Pazar 15:39 tarihinde eklendi.
Sözcü Gazetesi yazarı Oray Eğin, CNN Türk ekranlarında Mirgün Cabas ve Savcı Sayan tartışmasını analiz ederek, Cabas'ın rating uğruna ve Twitter tribünlerine oynamak adına CNN'i bir kez daha zora soktuğunu yazdı.
 
Oray Eğin, bu tarz bir televizyon programcılığının Türkiye'de Savaş Ay ve Reha Muhtar başladığını, her hafta programa birbirinden grotesk konuklar alarak, onlar saçmaladıkça rating topladıklarını hatırlattı.
 
Ardından da lafı Mirgün Cabas'ın programına getirerek eleştirilerini bir bir sıraladı:
 
Mirgün Cabas da belli ki bu niyetle Savcı Sayan'ı programa çıkarmış. Sayan acınası bir karakter, zaten ağzını açtığında kendisini rezil edeceği belli. Acınası biri ama aptal değil. Ne amaçla çağrıldığını biliyor; onun da bir egosu var tabii, karşı saldırıya geçecek.
Nitekim geçti de... Aydın Doğan medyasını CHP'nin sözcüsü olmakla suçladı... Mirgün Cabas'ın sonradan özür dilemek zorunda bırakıldığı saçma sapan bir tweet'i gündeme getirdi.
 
DOĞAN MEDYASINI SANSÜRCÜ KONUMUNA DÜŞÜRDÜ
Cabas herhalde o an işten atılma korkusu yaşayıp patronuna saldıran Sayan'a karşı saldırıya geçti. Sonra da son derece faşizan bir tavırla Sayan'ı yayından aldı. Başta Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank olmak üzere AKP'liler de "İşte sizin basın özgürlüğünden anladığınız bu" diye yazmaya başladı.
 
Kısacası, durduk yere, grotesk bir karakter yüzünden Doğan Medyası'nı bir kez daha hedefe oturttu, sansürcü konumuna getirdi Cabas.
Oysa bıraksa, Sayan saçmalayacak ve kendisini rezil edecekti. Ya da mücadele edemiyorsa yayına hiç çağırmayacaktı. Sonuçta malzeme belli, Savcı Sayan nezaketiyle tanınan biri değil.
Sayan'ın "Siz CHP medyasısınız" iddiasına karşı "Biz bir platformuz, bizde herkes program yapıyor, nitekim en çok Abdülkadir Selvi ve Akif Beki ekrana çıkıyor" diyebilirdi.
Dahası, programa aldığın kimseyi böyle kabaca 'Güç bende' diyerek yayından alamazsın. Kim olursa olsun söz hakkını elinden almak gazetecilik değildir. Bu nefret edilesi Savcı Sayan olsa bile...
Hatırlayın, Uğur Dündar'ın yönettiği Kemal Kılıçdaroğlu-Melih Gökçek düellosunu. Herhalde Gökçek kadar kontrolsüz, susturulamaz bir karakter daha yoktur. Ama serinkanlı Kılıçdaroğlu nasıl bilgiyle ezip susturmuştu, nasıl kazanmıştı o round'u.
Cabas da serinkanlılığını korusa, bilgiyle, yorumla dövse kazanacak, üste çıkacaktı. Oysa twitter tribünlerine oynamayı tercih etti. Stratejik düşünmeden bir de patronunu, grubunu zora soktu, bir kez daha iktidarın hedefi haline getirdi.
Medyanın bize tahammüllü yok, bizi konuşturmuyorlar diye mağdura yatarsa AKP'liler kim itiraz edebilir şimdi? Ellerinde örnek var.