Misilleme yapacaklardı, rezil oldular !

Pekin'e füze tatbikatıyla gözdağı vermek isteyen Tayvan Devlet Başkanı Ma Ying-jeou, büyük hayal kırıklığına uğradı.

Misilleme yapacaklardı, rezil oldular !
19 Ocak 2011 Çarşamba 09:27 tarihinde eklendi.

 

Son yıllarda ilk kez bir füze denemesinin medya tarafından izlenmesine izin veren Ma, tatbikat çerçevesinde atılan 19 füzeden 5'inin hedefini bulamaması, bazılarınınsa hedefini bulması ancak patlamaması sonucu tepkisini gizlemedi. 
 
Adanın güneyindeki Chiupeng askeri üssünde yapılan tatbikatın neticesinden hiç memnun olmadığını söyleyen Ma, söz konusu başarısızlığın insan hatasından mı yoksa mekanik bir problemden mi kaynaklandığını bulmaları gerektiğini ifade etti.
 
Tayvan Hava Kuvvetleri Korgenerali Pan Kung-Hsiao ise tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada, "Böyle bir sonuç öngörülerimiz dahilindeydi. Ama tabii ki daha geliştirmesi gereken çok eksiğimiz var" diye konuştu.
 
Uluslararası haber ajansları, Tayvan'ın bu tatbikatla, geçtiğimiz günlerde J-20 adı verilen hayalet uçağın ilk uçuşunu gerçekleştiren Çin'e gözdağı vermeyi amaçladığı yorumunu yapmıştı.
 
Çin ve Tayvan, 1949 yılındaki iç savaşın ardından ayrıldı ancak iki ülke arasındaki gerginlik, Pekin yönetiminin, Tayvan'ın Çin toprağı olduğunu iddia etmesi nedeniyle devam ediyor.