Mısır karıştı!

Mısır'da Tunus'taki halk isyanından ilham alan muhalifler, başkent Kahire ve birçok kentte Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek karşıtı gösteriler düzenledi.

Mısır karıştı!
25 Ocak 2011 Salı 20:24 tarihinde eklendi, 2.116 kez okundu.

 

Güvenlik güçleri ve basın mensupları, başkent Kahire'de 15 bin civarında kişinin özellikle kent merkezindeki resmi binaların civarında gösteri düzenlediğini, polisin, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ve parlamento binası ile bakanlıkların yakınındaki Tahrir meydanı ve civarında toplanan göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandığını belirttiler. 
    
Kahire'de 20 bin ila 30 bin polis gücü görev yaptı. 
    
Kahire gibi ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye'de de Mübarek aleyhinde slogan atan binlerce kişi, "Tunus çözüm" diye bağırdı. 
    
Aralarında güneydeki Asvan ve Asyut ile Nil deltasındaki Tanta ve Mansura ile Süveyş Kanalı'ndaki İsmailiye ve Sina yarımadasının da bulunduğu birçok yerdeki göstericilerin tümü, ay ortasında Tunus Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin ülkeyi terketmesine yol açan halk ayaklanmasına gönderme yaptılar. 
    
80 milyon nüfuslu ülkedeki gösterilere, muhalif güçlerin temsilcileri olan Müslüman Kardeşler ile Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun eski Başkanı Muhammed El Baradei taraftarları ve El Vefd partisi üyeleri önderlik ediyor. 
    
Bu arada, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır'daki gösterilere rağmen, bu ülkedeki hükümetin "sağlam" olduğunu söyledi.