Mısır turizmi yeniden canlanıyor

Mısır'ın Türkiye'deki Turizm Konsolosu Nehad Gamal Eldin, Mısır'da yönetimin değişmesinin ardından ülkenin en büyük gelir kaynaklarından biri olan turizmin yavaş yavaş canlanmaya başladığını bildirdi.

Mısır turizmi yeniden canlanıyor
24 Şubat 2011 Perşembe 12:17 tarihinde eklendi, 2.510 kez okundu.

 

Mısır'ın turizm potansiyeliyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Eldin, olaylar nedeniyle Mısır'a gitmeme yönünde alan karar alan turistlerin, yaşamın normale dönmesiyle bundan vazgeçtiğini söyledi.
 
Avrupa ülkelerinden Almanya, İngiltere, İtalya, Hollanda, Belçika, İsveç, Danimarka ve Norveç'in vatandaşlarına Mısır'a ya da Mısır'ın belli bölümlerine gitmemeleri yönündeki uyarıları kaldırdığını ifade eden Eldin, "Mısır'da yönetimin değişmesinin ardından ülkenin en büyük gelir kaynaklarından biri olan turizm yavaş yavaş canlanmaya başladı" diye konuştu.
 
Kahire Uluslararası Havalimanı'nın 16 Şubatta farklı ülkelerden 189 uçağın Mısır'a gelmesine tanık olduğunu söyleyen Eldin, Hurghada Havalimanı'na ise 1900 turistin geldiğini belirtti.
 
Bu süreçte Şarm El-Şeyh'e 27 uçuş gerçekleştirildiğini dile getiren Eldin, son olarak Avustralya ve Hollanda turizm acentelerinin de Mısır turlarının kısa bir süre sonra başlayacağını duyurduğunu kaydetti.
 
-MISIR TÜRKLER İÇİN ÖNEMLİ-
Mısır'ın Türk turistler için ideal tatil konumunu koruduğunu belirten Eldin, şöyle konuştu:
 
"Başarılı ve barışçıl dönüşümümüzün ardından her şey normale döndü ve istikrar yeniden oluştu. Dönem boyunca Hurghada ve Şarm El Şeyh'deki otellerin yüzde 17-20 arasındaki doluluk oranlarına sahip olduğunu belirtmek gerekiyor. Birçok turist tatillerine gönül rahatlığıyla devam etti ve tek bir turist bile olaylar sırasında zarar görmedi. Birçok ülkenin yeniden Mısır turlarına başlaması Mısır turizmine olan güvenin bir belirtisi."