Mısır ve Suriye için yürüdüler

Kocaeli Kardeşlik Platformu, başta Mısır ve Suriye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşanan 'Katliamlara Dur' demek için yürüdü.

Mısır ve Suriye için yürüdüler
04 Eylül 2013 Çarşamba 20:44 tarihinde eklendi.
 
Çeşitli sivil toplum örgütlerininm oluşturduğu 'Kardeşlik Platformu', Mısır ve Suriye ile tüm Dünya'da yaşan katliamlara dikkat çekmek için eylem düzenledi. Merkez Bankası önünde toplanan Kardeşlik Platformu'na sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden de destek verildi.

Protesto yürüyüşüne Kocaeli AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Partili belediye başkanları, Lastik İş Genel Başkanı Abddullah Karacan ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 3 bin kişiden oluşan grup, yürüyüş yolu boyunca "Zulme karşı omuz omuza", "Suriye halkı yanlız değildir" şeklinde sloganlar atarak Rabia işaretli dövizlerle Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.
 
Kocaeli Kardeşlik Platformu adına açıklama yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şentürk, "Mısır ve Suriye başta olmak üzere Doğu Türkistan, Arakan, Myanmar ve Dünya'nın dört bir yanında müslüman coğrafyasında yaşanan katliamlara dur demek, tepkimizi dile getirmek için buradayız. Müslüman kardeşler yanlız bırakılıyor.

İslam alemi susuyor. Demokrasi havarisi Avrupa Birliği ve ABD susuyor. Kan ve gözyaşı akıyor. Bu kan ve gözyaşının sona ermesini istiyoruz" dedi. Topluluk yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı. 

DHA