Mısır yine sokaklarda

Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevden ayrılmasının 2'inci yıl dönümünde, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı protesto gösterileri düzenlendi.

Mısır yine sokaklarda
12 Şubat 2013 Salı 08:46 tarihinde eklendi.

 

Hüsnü Mübarek'in görevden ayrılmasının 2'inci yıl dönümünde, 6 Nisan Hareketi, Altıras Grubu ve Siyah Blok Grubu, başkent Kahire'nin farklı noktalarında toplanarak Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler karşıtı protesto gösterileri düzenledi.
 
Mısır'da yeni ortaya çıkan Siyah Blok adlı grup Cumhurbaşkanlığı El İttihadiyye Sarayı kapısı önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi. El İttihadiyye Sarayı kapısına molotof kokteyli atan protestoculara güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Protestocular ise polise taşla karşılık verdi.
 
Mucammaa binasının önünde toplanan bir grup protestocu, insanların binaya girişlerini engellerken Altras Grubu ise dün sabah saatlerinde Tahrir Meydanı'ndaki Enver Sedat metro durağına girerek ulaşımı aksattılar. Altras grubu, ayrıca Kahire en uzun köprüsü olan 6 Ekim Köprüsü'nü de trafiğe kapattılar. 
Anayasa Mahkemesi binasını işgal etmek isteyen 6 Nisan Hareketi ile polis arasında da gergin anlar yaşandı. Çıkan çatışmada 6 göstericinin gözaltına alındığı belirtildi. Mısır'ın ikinci büyük üniversitesi olan Ayn Şems Üniversitesi öğrencileri de kampus içinde Mursi karşıtı yürüyüş düzenledi. 
Mısır'ın Mahalle ve Şarkiyye kentlerinde de gösteriler düzenlendi. Cumhurbaşkanı Mursi'nin memleketi olan Şarkiyye ilinde Mursi'nin evi önünde protestolar gösterileri düzenlendi.
 
Liberaller, Mursi ve partisini 2011 ayaklanmalarının ruhuna ihanet etmekle suçlarken göstericiler, yeni bir birlik hükümeti kurulmasını ve kabinede laiklere de yer verilmesini istiyor.

DHA