Mısır'a Rabia selamlı destek

Elbistan’da bir grup, Mısır’da yaşananları protesto etmek amacıyla kent meydanında bir basın açıklaması yaptı.

Mısıra Rabia selamlı destek
22 Ağustos 2013 Perşembe 17:11 tarihinde eklendi.

İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı'nda bir araya gelen grup adına konuşan Avukat Bilal Doğan, Mısır’da masum insanların öldürülmesini protesto etti.

Burada grup adına konuşan Avukat Bilal Doğan, "Millet iradesinin azmi ve kararlılığı ile bir gün mutlaka son bulacağına da yürekten inanıyoruz. Ey Mısır’daki iradeyi yok sayan ve kanla bastırmaya çalışan çağdaş firavunlar, sizin zulmünüz ve haksızlığınız da bir gün son bulacak. Haksızlıklarınızı insanların gözünden saklama çabanız da asla meşruiyetinizi sağlamayacaktır. İnsanlık bugün bir sınavda. Egemen dünya güçleri sınavda bugün. Bu haksızlığa haksızlık diyemeyenler, darbeye darbe diyemeyenler, katliama sessiz kalanlar sınavda bugün. Ama ne hazin, ne garip bir durum ki, tüm dünya güçleri mısırdaki zalime alkış tutuyorlar.Yaptıkları hak olan, silahsız, taşsız, sopasız oturma eylemi yapan halk üzerine ateş açan ve binlerce masumu katleden katillere katil dahi diyemiyorlar. Yine bu güçler ve yerli işbirlikçileri, hükümetimizin bu katliamları kınamasını, başka bir devletin iç işlerine karışma olarak ilan edip, hükümetimizi uluslar arası istenmeyen hükümet haline getirmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Gezi eylemlerine destek olanların Mısır'daki katliama sessiz kaldığına dikkat çeken Bilal Doğan, "Birkaç ağaç için yüzlerce canlı yayın aracını İstanbul’a taşıyan bu güçlerin medyası da katledilen on binlerce insanı haber dahi yapamıyor. Kınıyoruz sizleri ey Mısır halkının iradesine saygı duymayanlar, Kınıyoruz sizleri ey kardeş Mısır halkına yapılan darbeye ve katliamlara sessiz kalanlar. Kınıyoruz sizleri ey kardeş Mısır halkının iradesine sahip çıkan Türk halkının iradesini küçük görenler. Selam size haksızlığa ve hukuksuzluğa direnen kardeş Mısır halkı. Ruhunuz şad olsun bu uğurda şehit olanlar. Umutlu olin ki bir gün ama bir gün zalimler nasıl bir inkılapla devrileceklerini göreceklerdir." ifadelerini kullandı.

AK Parti eski yönetim kurulu üyeleri, belde belediye başkanları ve bazı derneklerin temsilcilerinin yer aldığı grup, açıklamanın sonunda Rabia işareti yaparak Mısır’a Elbistan’dan destek verdi.


CİHAN