Mısır'da ayaklanma çağrısı

Mısır’da Müslüman Kardeşler, bugün Kahire’deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Mursi destekçilerine düzenlenen saldırı üzerine ayaklanma çağrısı yaptı

Mısırda ayaklanma çağrısı
08 Temmuz 2013 Pazartesi 11:23 tarihinde eklendi.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Muhammed el-Baltaci, "Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kılındığı esnada güvenlik güçleri önce göz yaşartıcı bomba attı hemen sonrasında ise göstericilere ateş açıldı" dedi. 
 
Fransız haber ajansı AFP ise saldırıda 16 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Ajans, görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberde bir grup güvenlik görevlisinin havaya ateş açarak ve biber gazı kullanarak Mursi yandaşlarını bölgeden dağıtmaya çalıştığını; ardından sivil bir takım kişilerin ise Mursi yandaşlarına saldırdıklarını söylediklerini yazdı. 
 
AYAKLANMA ÇAĞRISI
 
Müslüman Kardeşler, Kahire’deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Mursi destekçilerine düzenlenen saldırı üzerine ayaklanma çağrısı yaptı ve Mısır’ın yeni bir Suriye olmaması için uluslar arası müdahale gerekebileceğini bildirdi.
 
Müslüman Kardeşler'in politik kanadı 'Özgürlük ve Adalet Partisi', "Büyük Mısır halkından devrimini tanklarla çalmaya çalışanlara karşı ayaklanma yapmaları" çağrısında bulundu. Özgürlük ve Adalet Partisi ayrıca "Tüm dünyaya da, uluslar arası kamuoyunun ve tüm dünyadaki özgür insanların Mısır’ın yeni bir Suriye olmaması için bu katliamlara müdahale etmesi gerektiği" çağrısında bulunuldu. 

DHA