Mısır'da cumaya müteakip isyan var

Onbirinci gününe giren eylemlerde en büyük gösteri bugün yapılıyor. Cuma namazını Tahrir Meydanı’nda kılan göstericiler Hüsnü Mübarek aleyhtarı sloganlar atıyor.

Mısırda cumaya müteakip isyan var
04 Şubat 2011 Cuma 11:57 tarihinde eklendi, 1.951 kez okundu.

 

Mısır’da onbirinci gününe giren eylemlerde bugün en kritik gün.
 
İki gün önce Hüsnü Mübarek taraftarlarının da meydanlara inmesiyle iş savaşın eşiğine gelen ülkede bugün Cuma namazı sonrasında büyük bir gösteri düzenleniyor. İki gün önce Hüsnü Mübarek taraftarlarının da meydanlara inmesiyle iş savaşın eşiğine gelen ülkede bugün Cuma namazı sonrasında büyük bir gösteri düzenleniyor.
 
'Gitme günü' adı verilen eylemlerde Cumhurbaşkanı Mübarek üzerindeki baskının iyice artırılması hedefleniyor. Ajanslar, meydanda toplananların sayısının 1 milyona yaklaştığı haberlerini veriyor.  
 
Askerlerin, yiyecek ve su takviyesiyle meydana gelen göstericilerin kimliklerini kontrol ettiği ve üstlerini aradıkları belirtildi.
 
Mübarek'in istifasını isteyen onbinlerce muhalif, Tahrir Meydanı'nda toplanarak cuma namazı kıldı. Namazın ardından binlerce kişi hep bir ağızdan Mübarek aleyhine sloganları attı.
 
Kahire'nin çeşitli bölgelerinden yüzlerce kişi de cuma namazının ardından meydana doğru yürüyüşe geçti.
 
Tahrir Meydanı'nda dün akşamki çatışmalarda yaralanan ve güvenlik sebebiyle dışarı çıkartılamayan yüzlerce yaralı, güvenli bir şekilde hastanelere gönderilmeye başlandı.
 
SAVUNMA BAKANI MEYDANDA
Diğer taraftan Mısır Savunma Bakanı Mareşal Muhammed Hüseyin Tentavi'nin Tahrir Meydanını ziyaret ettiği bildirildi. Mısır Savunma Bakanlığından bir kaynak, "Mareşal Tentavi ile silahlı kuvvetlerin üst düzey liderleri şu an Tahrir Meydanında" diye konuştu.