"Mısır'da yaşananları kaygıyla izliyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Mısır'da göstericilere yapılan katliamı değerlendirdi.

Mısırda yaşananları kaygıyla izliyoruz
14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:40 tarihinde eklendi.

Haluk Koç, “Mısır'da bu sabahtan itibaren yaşanan son gelişmeleri büyük bir kaygıyla izliyoruz. Seçimle gelmiş bir iktidarın darbeyle görevinden uzaklaştırılmasını asla tasvip etmediğimizi açıkladık. Bugün gelinen nokta başka kaygıları da beraberinde getiriyor.” dedi.

CHP MYK devam ederken Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç, Mısır’da yaşanan katliamı değerlendirdi. Koç, "Mısır'da bu sabahtan itibaren yaşanan son gelişmeleri büyük bir kaygıyla izliyoruz. Seçimle gelmiş bir iktidarın darbeyle görevinden uzaklaştırılmasını asla tasvip etmediğimizi açıkladık.

Bugün Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe girişimini protesto eden göstericilere karşı ateş açması ve katliam boyutunda gelişmelerin olması hepimizi derin bir üzüntüye soktu. Bugün gelinen nokta başka kaygıları da beraberinde getiriyor." diye konuştu.

Mısır'ın Türkiye için oldukça önemli ve değerli bir ülke olduğunun altını çizen Koç, Mısır’daki iç barışın bölgenin istikrar ve iç barışıyla doğrudan ilintili olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "İşin acı olan tarafı Türkiye bu kargaşayı sona erdirebilecek aktörlerden biri olabilecekken bölge ülkelerindeki çatışmaların hemen hemen hepsinde kendisini taraf haline getirerek, yapıcı bir siyaset üretme şansını maalesef kaybetmiştir."


CİHAN